Komentara: 1
Pregleda: 2996

Fudbalerke u Volfsburgu, fudbaleri u Nišu

14.10.2015. u 10:19h
Izvor: Subotica.com
Dva fudbalska kluba iz Subotice danas popodne biju bitke na travnatoj podlozi. Daleko rezultatsko važniji je meč u Volfsburgu koji očekuje "golubice" od 17 časova, dok će plavo-beli golubovi protiv Radničkog u Nišu pokušati da se odlepe sa dna tabele Superlige.
Fudbalerke u Volfsburgu, fudbaleri u Nišu

Prvi na teren izlaze fudbaleri koji gostuju u Nišu ekipi koja je ove sezone izgubila bodove samo u dva navrata, na početku sezone i u poslednjem kolu, dok je večitim rivalima Crvenoj zvezdi i Partizanu "isčupala" po bod, dok je pobedila odlični Čukarički.

U pitanju je ekipa koja igra tvrdo, na mali broj golova, baš kao i Spartak, s tim da je položaj na tabeli znatno lošiji za subotičke plavo-bele koji se posle kazne FSS (oduzimanje 4 boda) nalaze prikovani na dnu tabele (16.) sa 7 osvojenih bodova, dok su nišlije na solidnom 8. mestu.

Dvonedeljnu prvenstvenu pauzu fudbaleri Spartaka odradili su radno, a kapiten Vladimir Torbica ističe da su u tom periodu dobro radili i da spremni odlaze na duel sa Radničkim. Odigran je i jedan kontrolni meč protiv Vojvodine u kojem su obe ekipe postigle po jedan pogodak, ali rezultat je bio u drugom planu.

Fudbalerke u Volfsburgu, fudbaleri u Nišu

- "Iza nas je meč protiv Crvene zvezde, u kojem nismo osvojili bodove, ali smo to po prikazanoj igri zaslužili. Pokušali smo kroz pojačan rad da to ostavimo iza sebe, i da se fokusiramo na ono što nam predstoji. Za vreme pauze odigrali smo prijateljsku utakmicu protiv Vojvodine koja je završena nerešeno, pa iz tih razloga utakmicu u Nišu očekujemo sa optimizmom. Znamo da nas očekuje izuzetno čvrst rival, što pokazuje i pogled na tabelu. Izgubili su samo dva meča i primili tek šest golova. Dobro smo se pripremali, uočili i neke slabosti rivala, što ćemo pokušti da iskoristimo u Nišu." - rezimirao je Torbica

Ekipa Stevana Mojsilovića je još juče otputovala za Niš, a duel dva dobro znana rivala igra se danas od 15 časova na stadionu "Čair".

Golubice u Volsburgu od 17 časova (TV prenos - RTV1 / Eurosport)

Mnogo važniji duel, rezultatski gledano, imaće fudbalerke Spartaka koje danas od 17 časova igraju revanš meč 1/16 finala Lige šampiona protiv Volfsburga.

U prvom meču odigranom u Subotici golubice su hrabrom i odličnom taktičkom igrom ostvarile izuzetan rezultat (0:0) i pune optimizma su juče ranije prepodne otputovale za Volfsburg gde će pokušati da učine veliku senzaciju i eliminišu veliko ime u ženskom fudbalu, šampiona Evrope iz sezone 2013/14. Zadak neće biti nimalo lak ali u stručnom štabu su uvereni da pravim pristupom i hrabrom igrom mogu da pomrse račune nemicama i tako učine najveći uspeh u istoriji kluba na međunarodnoj sceni.

Fudbalerke u Volfsburgu, fudbaleri u Nišu

Uoči današnje utakmice treneri obe ekipe Ralf Kellermann i Boris Arsić juče su odgovarali na postavljena pitanja novinara.

Trener Wolfsburga je izjavio da je svestan činjenice da su oni veliki favoriti, ali da to moraju potvrditi na terenu. Nivo samopouzdanja im je sve veći, pogoto posle pobede nad Frankfurtom. Žele dalji plasman u ligi šampiona i učinice sve da tako i bude.

Sa druge strane Arsić je izjavio da je Spartak realizovao sve svoje ciljeve plasmanom među 32 najbolje ekipe Evrope, rezultat protiv Wolfsburga u prvoj utakmici je bio prava senzacija, ali na njihovom terenu neće biti lako ponoviti takav meč. - "Ulazimo hrabro u utakmicu i učinićemo sve da ekipa bude spremna za nadmetanje sa Wolfsburgom." - istakao je Arsić

TV prenos revanš meča 1/16 finala Lige šampiona za žene možete da pratite od 17 časova na Radio televiziji Vojvodine (RTV1) i Eurosportu.

Golubice su juče tokom poslepodneva odradile treinig na AOK stadionu u Volfsburgu, na mestu gde će za nekoliko časova ponovo izaći i pokušati da naprave totalnu senzaciju.

Fudbalerke u Volfsburgu, fudbaleri u Nišu

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2996

Povezane vesti

Povezane teme

fudbalski klub spartak

ženski fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.