Komentara: 7
Pregleda: 4078

Fudbalerke Spartaka obezbedile plasman među 32 najbolje evropske ekipe

16.08.2015. u 19:05h > 20:53
Izvor: Subotica.com
Ubedljivom pobedom nad domaćinom turnira rezultatom 3:0 fudbalerke Spartaka sa maksimalne tri pobede osvojile su prvo mesto i zasluženo prošle među 32 najbolje evropske ekipe.
Fudbalerke Spartaka obezbedile plasman među 32 najbolje evropske ekipe

Na Gradskom stadionu "Gradski vrt" u popodnevnom terminu u Osijeku održano je poslednje kolo kvalifikacija za UEFA ligu šampiona za žene koje se u ovom gradu igra do 9. do 16. avgusta.

U meču u kojem je Spartaku odgovarao i nerešeni rezultat na terenu se osetila jasna želja domaće ekipe koja je od prvog minuta želela da iskoristi prednost domaćeg terena i da pokažu domaćoj publici da je iznenađujući poraz od šampiona Portugala bio samo loš dan, te da taj rezultat nije odraz njihovog kvaliteta. Srećom pitao se i Spartak koji je vrlo brzo neutralisao ambicije Osiječanki koje su se u prvom delu još nekako i držale, ali već u drugom praktično nisu uputile ni šut u okvir gola mlade Milice Kostić.

U prva dva kola Spartak je savladao portugalsku Benfiku sa 2:1, pa moldavski Noroc sa 4:1 i posle poraza Osijeka u duelu sa portugalskim šampionom Spartaku se iznenada stvorila šansa da sa nerešenim rezultatom, ali i minimalnim porazom prođu među 32 evropske ekipe, što su i subotičke plavo-bele znalački iskoristile za veliki uspeh i nastavak takmičenja u najelitnijem evropskom takmičenju.

Utakmicu na stadionu "Gradski vrt" posmatralo je oko 600 gledalaca koji su na fer i sportski način bodrili svoj tim čitavih 90 minuta. Podršku je imao i subotički tim kojeg je sa tribina bodrilo oko dvadesetak Subotičana i simpatizera Spartaka.

TOK UTAKMICE

Prvih dvadesetak minuta prošlo je u ujednačoj igri i posedu, a u tom periodu nijedna ekipa nije došla do izglednije šanse. Prva stopostotna šansa desila se u 20' minutu meča kada je Spartak izveo munjevit kontranapad, brzonoga Alegra Poljak probila je po desnoj strani, izbila direktno ispred golmanke Osijeka, ali umesto da ušta direktno na god iz otvorene pozicije mlada Alegra je pokušala da uposli kamerunku Gabrielu Ngasku ali loptu je na putu izblokirala protivnička igračica i šansa je propala.

Sledeća izgledna šansa, ponovo za Spartak, došla je u 31' minutu preko Tijane Filipović koja je u šesnaesercu Osijeka promešala domaću odbranu i oštrim putom iz povoljne pozicije loptu poslala neposredno uz levu stativu.

Prvi šut prema golu Spartaka igračice Osijeka imale su u 35. minutu meča kada Mateja Adrlić odigrala volej udarcem, ali lopta je fijuknula pored leve stative. Suočen sa imperativom pobede Osijek je sve organizovanije napadao, a poslednja šansa u prvom delu je bila u 44' posle slobodnog udarca iskosa sa leve strane na oko dvadesetak metara, ali šut je na putu do gola blokiran i završio u korneru koji nije bio opasan po gol Spartaka.

Posle petnaestominutne pauze igračice su se vratile na teren, a vremenske priike su se znatno pogoršale, počeo je da duva snažan vetar koji je dosta uticao na tok igre, odnosno na preciznost.

Veliku radost na terenu i među malobrojnim navijačima Spartaka na Gradskom stadionu u Osijeku donela je Alegra Poljak u 55' minutu izuzetno efektnim pogotkom iskosa sa desne strane koja je sa vrha šesnaesterca uputila snažan i precizan šut (parabola) za 1:0.

Fudbalerke Spartaka obezbedile plasman među 32 najbolje evropske ekipe

Plavo-bele iz Subotice nisu se zadovoljite vođstvom te su iskoristile šok domaće ekipe da prtisinu još jače pa se tako u narednih 5 minuta igralo samo na polovini Osijeka.

U 68' minutu meče pokušala je Tijana Krstić iz slobodnog udarca sa udaljenosti od oko 30 metara, lopta je imala snagu i preciznost, ali ipak nije bilo veće opasnosti za golmanku Osijeka koja je pogledom ispratila let lopte. Par minuta kasnije Krstićeva sa ponovo oprobala,  sa još malo veće udaljenosti, ali epilog akcije je ostao isti.

U 77' minuta pokušala je tamnoputa Gabriela Ngaska ali zamalo je bila neprecizna, minut kasnije u lepoj šansi se našla Nikolićeva koja izbila sama ispred suparničke golmanke, ali koja joj je dobro zatvorila ugao i ušla u šut tako da je i ta šansa otišla u nepovrat.

Momenat dekoncentracije Osijekove odbrane ponovo je iskoristila Alegra Poljak koja je u na tridesetak metara oduzela loptu, sručila se sa desne strane i u pratnji dve saigračice i jedne protivničke igračice snažno i precizno šutirala za 2:0.

Totalni raspad sistema i rezultataski debakl igračice OsIjeka su doživele od svoje igračice koja je nespretno reagovala na prvoj stativi is sprovela loptu u sopstvenu mrežu za visokih 3:0.

Posle prekršaja u korist Spartaka u 87' minutu šutirala je Nikolićeva ali živi zid se isprečio, a već u sledećem napadu Gabriel Negasku je sama izbila pred protivničku golmanku koja je ponovo odlično reagovala, isto kao i minut kasnije kada se u odličnoj šansi našla Marenićeva. Do kraja meča Osijek je bio na velikim mukama u odbrani svog gola, ali uspele su da sačuvaju mrežu za konačnih 0:3

ŽNK "Osijek" - ŽFK "Spartak" 0:3 (0:0)
Alegra Poljak 55', 79', Ilić 83'

Uskoro još detalja i fotografije sa lica mesta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 8 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 4078
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.