Komentara: 12
Pregleda: 5182

Završena evro avantura ŽFK "Spartak"

03.10.2012. u 23:13h
Pošao je ŽFK "Spartak" put Skandinavije na revanš utakmicu šesnestine finala UEFA lige šampiona za žene sa nadom da mogu napraviti veliki podvig, iako su u ovaj dvomeč ušli sa već velikim rezultatom i samim plasmanom u eliminacioni deo takmičenja...
Završena evro avantura ŽFK "Spartak"

Nažalost večerašnja utakmica u vrlo hladnoj Švedskoj je bila poslednja u ovosezonskoj evropskoj avanturi pošto su i u revanš meču izgubile, ovaj put na gostujućem terenu.

Prvu utakmicu, odigranu na Gradskom stadionu u Subotici igračice ŽFK "Spartak" su izgubile rezultatom 0:1 što im je davalo neke nade za revanš, ali nažalost druga utakmica je pokazala da to ipak nije bilo realno pa su i pored velike borbe na terenu izgubile sa 3:0 (Schough '20 i '35, Press '69).

Po hladnom i kišnom vremenu, igračice ŽFK "Spartak" poražene su iako su pružile snažan otpor, ali iskusnije igračice Geteborga znale su da iskoriste svoje šanse i zasluženo se plasiraju u nastavak UEFA  lige šampiona za žene.

Završena evro avantura ŽFK "Spartak"

Utakmica se igrala na temperaturi od 11 stepeni, u večernjim časovima. Igralo se na veštačkoj travi što je dodatno ubrzalo kretanje lopte. Švedska je inače poznata po niskim temperaturama i visokoj vlažnosti što je dijametralno suprotno uslovima u Subotici. Ove razlike nisu odlučile pobednika ali su sigurno doprinele da se protivnik bolje snađe.

Posle šansi Almgren i Averbuh u uvodu, odbrana Spartaka kapitulirala je u 20. minutu. Akciju je započela Pres, a za realizaciju bila je zadužena Šo. Golmanka Spartaka Ljiljana Gardijan istakla se odbranom udarca Presovoj, da bi ipak ponovo bila savladana u 35. minutu. Vezista Sjeberg uposlila je raspoloženu Oliviju Šo koja je rutinski zatresla mrežu.

Završena evro avantura ŽFK "Spartak"

Navijači u hladnom i kišovitom Geteborgu

Početkom drugog poluvremena dve šanse za subotičke Golubice, šuteve Ilićeve i Radojičićeve ukrotila je sigurna Hamarstrem. Ponovo su Šveđanke preuzele inicijativu i sve opasnije ugrožavale gol naših šampionki preko Asante i Almgren. U 69. minutu snažno je šutirala Asante, a Gardijan odbranila, u nastavku akcije Pres se domogla lopte i postavila konačan rezultat.

Što se tiče statističkih detalja sa utakmice i igračkih promena, samo da napomenemo da su Šveđanke bile bolje u prilikama u okvir gola (10:2), da su naše "golubice" načinile više faulova (11:2) i da su u kornerima domaće igračice bile u prednosti (5:2). Trener ŽFK "Spartak" izvršio je 3 izmene, u '46 minutu iz igre su izašle A. I. Mihamle i Ž. Radovanović - njih su zamenile A. Savanović i J. Čubrilo, dok je u '70 minutu M. Tenkov zamenila J. Marenić.

Završena evro avantura ŽFK "Spartak"

Završena evro avantura ŽFK "Spartak"

Fotografije: ŽFK "Spartak"

Mislim da smo se predstavili u jednom lepom svetlu, trudili smo se da ostavimo pozitivan utisak. Imali smo problem da se adaptiramo na ovu podlogu, devojke su teško kontrolisale loptu. Primili smo dva gola u prvom poluvremenu iz naših grešaka, u drugom delu igrali smo mnogo angažovanije i organizovanije. Stvorili smo četiri stopostotne šanse ali, nismo uspeli da postignemo gol. Devojkama ne mogu ništa da zamerim ovo će biti odlično iskustvo za njih. Geteborg se pokazao kao iskusna i ozbiljna ekipa kojoj želim puno sreće u narednim utakmicama - izjavio je Boris Arsić, šef stručnog štaba ŽFK "Spartak"

I pored poraza "plave golubice" su ostavile odličan utisak na publiku u Geteborgu i celo rukovodstvo domaćeg kluba. Kompletna ekspedicija vraća se u Suboticu sutra tokom dana.

Igračicama Spartaka sada ostaje da se okrenu domaćem prvenstvu, da ponovo odbrane titulu šampiona Srbije i tako još jednom sebi obezbede evropske utakmice, uz godinu iskustva sigurno sa većim apetitima i ciljevima.

Uredništvo sajta čestita igračicama i rukovodstvu ŽFK "Spartak" na iskazanoj borbenosti i zalaganju tokom svih evropskih utakmica. Želimo vam da naredne sezone iskoristite svo iskustvo koje ste stekli i uz malo sreće revanširate se Getenboržankama.

Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 5182

Povezana vest

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

uefa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.