Komentara: 0
Pregleda: 5925

Fudbaleri Srbije na startu turnira "Stevan Ćele Vilotić" bolji od SAD (3:1)

04.09.2015. u 09:29h
Izvor: Subotica.com
Na otvaranju međunarodnog turnira za igrače do 19 godina Srbija je bila uspešnija od SAD rezultatom 3:1 (1:0), dok je Crna Gora savladala Izrael minimalcem - 1:0 (1:0). Srbija danas imas slobodan dan, a u subotu u Vrbasu igra protiv Francuske.
Fudbaleri Srbije na startu turnira "Stevan Ćele Vilotić" bolji od SAD (3:1)

U narednih nekoliko dana u Subotici i na stadionima nekoliko prigradskih naselja i gradova na severu Vojvodine održava se 22. memorijalni turnir u znak sećanja na Stevana Vilotića, istaknutog trenera koji je sav životni i radni vek proveo u fudbalu, a gotovo od početka do kraja uspešne karijere radio je sa mladim fudbalerima.

Turnir će takođe da nastavi da postoji i u sećanje na njegovog idejnog tvorca Ivicu Kajdočija, koji je preminuo pre nešto više od tri meseca, u 69. godini života. U njegovu čast ovogodišnji trofej za fer plej nosiće njegovo ime.

Na tradicionalnom turniru ove godine učestvuje šest reprezentacija. Pored Srbije tu su Sjedinjene Američke Države, Izrael, Francuska, Crna Gora i Ukrajina. Prošlogodišnji osvajač turnira je ekipa Srbije koja je u finalu savladala Izrael.

Reprezentacija Srbija na turniru nastupa u sastavu: Vanja Milinković-Savić (Mančester Junajted), Đorđe Nikolić (Jagodina), odbrana: Marko Mijailović (Crvena zvezda), Mile Šarenac (OFK Beograd), Miloš Stojanović (Crvena zvezda), Miloš Zlatković (OFK Beograd), Filip Stanković (Crvena zvezda), Dragiša Gudelj (Ajaks, Holandija), sredina terena: Nikola Cuckić (OFK Beograd), Lazar Zličić (Vojvodina), Nemanja Glavčić (Partizan), Stefan Janković (OFK Beograd), Strahinja Karišić (Granada, Španija), Matija Špoljarić (Atletiko Madrid), Aleksandar Lutovac (Rad), napadači: Milan Senić (Bajer Leverkuzen), Luka Jović (Crvena zvezda), Ivan Šaponjić (Partizan), Miloš Manojlović (Spartak), Borko Duronjić (OFK Beograd).

Fudbaleri Srbije na startu turnira "Stevan Ćele Vilotić" bolji od SAD (3:1)

U prvom meču Srbija je juče na Gradskom stadionu u Subotici savladala debitanta na ovom turniru, reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 3:1 (Jović 21', Šaponjić 68' i 78' - Skot 70') i tako zabeležila sigurna tri boda.

Srbija je bila bolji rival u većem delu prvog poluvremena, a posle nekoliko dobrih prilika Luka Jović je načeo mrežu rivala lepim golom u 21. minutu utakmice. Povrede startera u timu Belih orlića, pre svega Matije Špoljarića, donele su i promene u igri, pa je reprezentacija SAD preuzimala kontrolu igre. To, ipak, nije dugo trajalo, na asistenciju Jovića, Šaponjić je u 68. minutu duplirao prednost Srbije. Amerikanci su smanjili rezultat, Mijailović je u šesnaestercu Srbije oborio Skota koji je i realizovao najstrožu kaznu. Sve dileme oko pobednika otklonio je Ivan Šaponjić svojim drugim pogotkom, ovoga puta na asistenciju Jankovića.

U drugom meču Crna Gora je bila bolja od Izraela minimalnim rezultatom 1:0 (Vukićević 3').

Drugog dana turnira sastaju se Francuska i SAD (Senta, 17h) dok će se Izrael za prve bodove boriti protiv Ukrajine (Bačka Topola, 17h). Srbija danas ima slobodan dan, a naredni meč igra protiv Francuske u Vrbasu od 17 časova.

Mečevi za plasman igraju se u ponedeljak, na tri lokacije.

Raspored takmičenja:

Četvrtak (1. kolo)

  • 17,00 Srbija - Sjedinjene Američke Države (Gradski stadion, Subotica)
  • 17,00 Izrael - Crna Gora (Stadion FK "Bačka 1901")

Petak (2. kolo)

  • 17,00 Francuska - Sjedinjene Američke Države (Stadion FK "Senta", Senta)
  • 17,00 Izrael - Ukrajina (Stadion FK "Bačka Topola")

Subota (3. kolo)

  • 17,00 Srbija - Francuska (Stadion FK "Vrbas", Vrbas)
  • 17,00 Crna Gora - Ukrajina (Stadion FK "Lovćenac", Lovćenac)

Ponedeljak (utakmice za plasman)

  • 15,30 - utakmica za peto mesto (Stadion FK "Bačka Topola")
  • 16,30 - utakmica za treće mesto (Gradski stadion, Subotica)
  • 17,00 - finale (Stadion FK "Bačka 1901")

Ulaz na sve mečeve turnira je besplatan.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 5925

Povezane vesti

Povezane teme

memorijalni turnir stevan vilotić ćele

omladinska reprezentacija srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.