Komentara: 2
Pregleda: 4020

Ukrajina, Francuska, Srbija - konačan plasman na 22. turniru "Stevan Ćele Vilotić"

08.09.2015. u 09:41h
Izvor: Subotica.com
Na tri lokacije juče su odigrana tri meča za konačan plasman na 22. međunarodnom fudbalskom turniru za igrače do 19 godina na kojem je učestvovalo šest reprezentacija. Prvo mesto osvojila je Ukrajina koja je u finalu savladala Francusku, dok je Srbija pobedila Crnu Goru i osvojila treće mesto.
Ukrajina, Francuska, Srbija - konačan plasman na 22. turniru "Stevan Ćele Vilotić"

Subotica, Bačka Topola, Lovćenac, Vrbas i Senta bili su prethodnih nedelju dana domaćini reprezentacijama Francuske, Sjedinjenih Američkih Država, Ukrajine, Crne Gore, Izraela i Srbije.

U utakmicama za plasman Sjedinjene Američke Države su bile bolje od Izraela rezultatom 2:0, zatim je  Srbija pobedila Crnu Goru sa 1:0, dok je u poslednjoj utakmici turnira, u finalu, Ukrajina savladala Francusku sa 1:0.

Reprezentacija Srbije, kao branilac trofeja, ovaj turnir je počela pobedom protiv Amerike, zatim igrala nerešeno sa Fancuskom i konačno u borbi za treću poziciju savladala Crnu Goru. Za plasman u finale odlučila je gol razlika koja je bila na strani Francuske pa tako nerešen rezultat u direktnom duelu značio je borbu za treće mesto, koje je na kraju i osvojeno.

Selektor Srbije na ovom turniru nažalost najvećeg protivnika je imao u ozledama igrača i nemogućnošću da sastavi najkvalitetniji tim koji Srbija može da ponudi, ali i pored toga omladinci Srbije pokazali su svoje neosporno fudbalsko znanje i potvrdili talenat i potencijal koje mlađe kategorije poslednjih par godina prezentuju evropskoj i svetskoj javnosti.

Ukrajina, Francuska, Srbija - konačan plasman na 22. turniru "Stevan Ćele Vilotić"

Po završetku finalnog meča, koji je odigran na stadionu FK "Bačka 1901", najboljim reprezentacijama i pojedincima podeljene su medalje i pehari. U znak sećanja na Ivicu Kajdočija, idejnog tvorca turnira, priznanje za fer plej ove godine nosi njegovo ime. Čast da ceremonijalno zatvori turnir pripalo je Mitru Mrkeli, proslavljenom fudbaleru, danas funkcioneru FSS.

U nedelju je upriličen prijem za predstavnike delegacija reprezentacija učesnica turnira, tokom kojeg su se dragi gosti upoznali sa arhitekturom Gradske kuće i kroz kratku prezentaciju upoznali Suboticu kroz istorijske činjenice.

Ukrajina, Francuska, Srbija - konačan plasman na 22. turniru "Stevan Ćele Vilotić"

Reprezentacija Srbije (foto: Sportski savez Subotice)

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4020

Povezane vesti

Povezane teme

memorijalni turnir stevan vilotić ćele

stevan ćele vilotić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.