Komentara: 2
Pregleda: 2224

Fudbaleri Spartaka ubedljivo poraženi u Surdulici (3:0)

23.04.2017. u 11:44h
Izvor: Subotica.com
U subotu je odigrana većina mečeva 32. kola Superlige, odnosno drugog kola grupa koje se bore za titulu i opstanak. Spartak je gostovao Radniku u Surdulici i upisao ubedljiv poraz od 3:0.
Fudbaleri Spartaka ubedljivo poraženi u Surdulici (3:0)

Posle pobede nad Metalcem u Subotici usledilo je putovanje na jug Srbije, u Surdulicu, gde se Spartak sastao sa Radnikom. Posle prvih 45 minuta Spartak je gubio 1:0, a posle tridesetak minuta u nastavku ekipa Andreja Černišova gubila je sa 3:0, koliko je i glasio konačni rezultat.

Bolja igra Spartaka većim delom prvog poluvremena nije krunisana pogotkom, umesto da bude u prednosti Spartak je zaostajao je posle loše branjenog prekida primio gol, domaći su psihološki rasterećeniji pred svojom publikom ušli u nastavak, postigli još dva pogotka i tako definitivno slomili ambicije Spartaka da se nada povoljnijem ishodu.

Prvi pogodak Radnik je postigao desetak minuta pre kraja prvog dela meča posle loše intervencije Spartakove odbrane koja je branila prvu stativu, a lopta je posle odličnog centaršuta pala na drugu, direktno na nogu Milovanovića koji je volejom zakucava za 1:0. Drugi pogodak Spartak je primio nakon što je brzonogi Radović probio po levoj strani, pretrčao dobrih tridesetak metara i pored tri igrača Spartaka pronašao put do mreže za 2:0. Na 3:0 povisio je Trifunović posle još jendog odličnog centaršuta sa leve strane i udara glavom dijagonalom između dva defanzivca Spartaka.

Subotičani su put Surdulice krenuli bez Stojkovića (parni kartoni), povređenih Mudrinskog i Anđića, kao i Torbice i Ivanovića koji su po rečima Černišova zbog premora ostali u Subotici.

- Pred ovu utakmicu imali smo dosta kadrovskih problema tako da smo bili prinuđeni da u vatru bacimo neke igrače koji su prvi put ove sezone odigrali jednu prvenstvenu utakmicu. Mislim da smo prvo poluvreme odigrali jako dobro, imali smo neke situacije gde smo mogli da postignemo gol, nažalost doigrali smo nepažljivo kod prekida, primili gol iz kornera. U drugom poluvremenu protivnik je zbog iskustva i kvaliteta imao inicijativu i iskoristio šanse koje je imao -  rekao je Černišov

Radnik - Spartak Ždrepčeva krv 3:0 (1:0)
Milovanović 34', Radović 61', Trifunović 74'

Spartak ŽK: Jović, Gajić, Kerkez, Jovović, Glavčić, Krmar (Stamenković 72'), Krefl, Purović (Antunić 81'), Tomović, Abaz (Savković 57'), Ćalasan. Među 17 fudbalera na koje je ruski strateg mogao da računa našli su se još Bašanović I Ostojić.

Naredne subote Spartak dočekuje Novi Pazar.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 3 dana
Komentara: 2
Pregleda: 2224
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.