Komentara: 10
Pregleda: 4531

Fudbaleri Spartaka sutra u borbi za finale Kupa Srbije

08.04.2014. u 11:33h
Izvor: Subotica.com
Sutrašnji revanš meč polufinala Kupa Srbije fudbaleri Spartaka protiv Vojvodine na svom terenu dočekuju sa golom zaostatka pošto su pre dve nedelje minimalno poraženi. Utakmica na Gradskom stadionu se igra u sredu od 15 časova, ulaz je besplatan, a prenos će biti na TV ArenaSport 1.
Fudbaleri Spartaka sutra u borbi za finale Kupa Srbije

Fudbalere Spartaka sutra očekuje verovatno najveći izazov ove sezone u kojem mogu da dođu na korak od trofeja Kupa koji omogućava izlazak u Evropu.

Primljeni gol u gostima i relativno loš utisak koji su ostavili u Novom Sadu moraju da se ostave u dalekoj prošlosti i da se na sutrašnjem meču dâ maksimum i pobedi ekipa koja je na "Karađorđu" igrala konkretno, odlučno i agresivno, upravo onako kako treba odigrati Spartak u Subotici, a onda je sve moguće.

Vojvodina je pre dve nedelje na svom terenu pobedila sa 1:0. Spartaku su potrebna ili dva postignuta gola bez da prime, ili da postignu jedan i sačekaju penal lutriju. U slučaju nerešenog rezultata u ukupnom zbiru, a to znači da Spartak pobedi sa 1:0, prvog finalistu Kupa Srbije odlučivaće direktno penali. U slučaju da Vojvodina sutra postigne gol, računaće se kao gol u gostima i tada novosađani pri imaju prednost, čak i pri rezultatu 2:1 za Spartak.

Fudbaleri Spartaka sutra u borbi za finale Kupa Srbije

Po rečima Damira Džimovića, sportskog direktora FK "Spartak" igrači Spartaka su spremniji više nego ikada i žele da pokažu da mogu u finale. 

"Velika želja i pritisak prve utakmice presudili su da Spartak ne igra onako kako se od njega očekuje i kako može, ali u revanš meču sigurni smo da će biti bolje, te da rezultat neće izostati. Drugo poluvreme protiv Crvene zvezde pokazalo je da imamo kvalitet koji treba da iskoristimo u meču protiv Vojvodine" - izjavio je Džimović

Džimović je istakao važnost podrške domaće publike, te pozvao istu da u velikom broju podrži Spartak do plasmana u finale, koje nije toliko daleko.

"Imali smo značajnu podršku i u Novom Sadu, a mnogo bi nam značilo da je imamo i na našem terenu, zato pozivam sve Subotičane i sve kojima je Spartak drag da budu sutra na Gradskom stadionu. Fudbaleri Spartaka će dati svoj maksimum i pokazati sve što znaju da obraduju domaću publiku" - dodaje Džimović

Trener Kanatlarovski sa zada može da računa na sve igrače osim na Radovića i Kovačevića, koji će morati da pauziraju u ovom meču zbog parnih žutih kartona.

Fudbaleri Spartaka sutra u borbi za finale Kupa Srbije

Utakmica počinje u 15 časova i biće prenošena na TV ArenaSport 1. Kapije stadiona otvaraju se dva časa pred početak meča. Ulaz na stadion će biti besplatan, ali samo uz kartu koje će se deliti tokom današnjeg dana u klubu (u zgradi pozorišta "jadran"), sutra od 11 časova na Gradskom trgu gde će biti pristutne promoterke Kluba, ali i neposredno pred utakmicu. na samom ulazu stadiona.

FK "Spartak" poziva Subotičane koji su u mogućnosti da dođu sutra na stadion i pruže neophodnu podršku fudbalerima, a koji garantuju da će dati svoj maksimum na terenu.

Meč je od izuzetne važnosti za budućnost Spartaka jer će u slučaju pozitivnog ishoda biti na korak do igranja u Evropi, a to indirektno znači pojačanje u igračkom kadru, investicije u stadion i u neku ruku finansijsku stabilizaciju kluba.

Kao i pred duel protiv Crvene zvezde iz Policijske uprave Subotice stiže upozorenje da je sutrašnji meč proglašen utakmicom visokog rizika, da će biti povećano prisustvo organa reda, te da će se  učesnici snimati.  na samom stadionu zabranjeno je unošenje i konzumiranje alkohola kao i korišćenje pirotehničkih sredstava.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 11 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 4531

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

gradski stadion

fudbalski kup srbije

fudbalski klub vojvodina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.