Komentara: 1
Pregleda: 2746

Fudbaleri Spartaka savladali Bežaniju za prolaz u četvrtfinale Kupa Srbije

02.12.2015. u 16:17h > 03.12.2015. u 10:42h
Izvor: Subotica.com
Fudbaleri Spartak uspeli su u vrlo neizvesnoj završnici sa savladaju prvoligaša Bežaniju i obraduju malobrojnu publiku na Gradskom stadionu u Subotici plasmanom među 8 najboljih ekipa najmasovnijeg klubskog takmičenja. Borba za trofej Kupa Srbije nastavlja se u martu naredne godine.
Fudbaleri Spartaka savladali Bežaniju za prolaz u četvrtfinale Kupa Srbije

Prvo poluvreme nije nagoveštavalo dramu koja će se odvijati na Spartakovom putu u narednu fazu Kupa Srbije, a pogotovo je to bilo jasno u poslednja 3 minuta regularnog dela meča kada su postignuta dva pogotka - prvo izjednačujući za goste, a zatim i ispostavilo se pobedonosni za Spartak.

Spartak je poveo u 14. minutu, akcijom koja je potekla od Makarića, a završila sa Mrkelom koji dovodi svoju ekipu u vodstvo od 1:0. Odlično su igrali Subotičani, stvarali su prilike i do novog gola su stigli u 36. minutu. Dans vidno raspoloženi Mrkela odlično je prošao po levoj strani uputio oštar centaršut, loptu je na suprotnom delu zahvatio Bogunović i smestio je u mrežu.

Prednost plavo-belih, danas u teget opremi, mogla je biti i ubedljivija da je Ilić iskoristio odlične prilike kada se našao sam pred golmanom Bežanije.  Gosti su u poslednjim trenucima prvog dela uspela da smanje prednost. Milić je pogodio iz slobodnog udarca sa oko 20 metara za 2:1.

U drugom poluvremenu tempo je opao - Spartak je čuvao prednost, a Bežanija je lagano pritiskala. Fedin je mogao da reši meč u 70. minutu da nije umesto mreže pogodio odbrambenog igrača Ivanovića u glavu na samoj gol liniji.

Uporni gosti su ipak uspeli da izjednače. Brzom akcijom u 87. minutu koju je poveo Živković, lopta je stigla do Gojkovića koji se uvukao među odbrambene igrače Spartaka i savladao nemoćnog Mirkovića za 2:2.  Kada se očekivalo da će pobednika odlučivati penali, par minuta kasnije domaći dolaze do novog gola. Makarić je povukao po desnoj strani, loptu prosledio do Tumbasevića, a nakon njegovog šuta lopta se od golmana odbija do Farkaša koji iskosa sa leve strane postiže pobedonosni gol za Spartak.

Spartak – Bežanija 3:2 (2:1)

Strelci za subotičke plavo-bele bili su Mrkela (14'), Bogunović (35') i Farkaš (89'), dok je za goste oba gola dao Milić (45+1, 87').

U dosad odigranim mečevima  Partizan je "minimalcem" savladao Voždovac, Jagodina BSK (2:0), dok je OFK Beograd bio najubedljiviji u pobedi nad Donjim Sremom (5:0).

Titulu osvajača trofeja brani beogradski Čukarički, koji je prošle godine u finalu savladao Partizan. Najviše titula pobednika domaćeg Kupa osvojila je Crvena zvezda - 26.

Borba za trofej Kupa Srbije nastavlja se u martu naredne godine.

Uskoro detaljnije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2746

Povezane vesti

Povezane teme

fudbalski klub spartak

fudbalski kup srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.