Komentara: 7
Pregleda: 1877

Fudbaleri Spartaka porazom završili jesenji deo prvenstva

16.12.2015. u 20:31h
Izvor: Subotica.com
U poslednjem, 22. kolu jesenjeg dela prvenstva fudbaleri Spartaka poraženi su danas u Gornjem Milanovcu minimalnim rezultatom 1:0 i time propustili priliku da zimsku pauzu provedu u boljem raspoloženju, i na pretposlednjem mestu Superlige. Nastavak prvenstva planiran je za 20. februar.
Fudbaleri Spartaka porazom završili jesenji deo prvenstva

Posle pobede nad Novim Pazarom u prošlom kolu, prve posle duela protiv Vojvodine odigranom krajem avgusta fudbaleri Spartaka nisu uspeli da iznenade Metalac na njegovom terenu, ekipu koja kao ni Spartak ne blista u nacionalnom šampionatu, pa tako ekipa Andreja Černišova na dvomesečni takmičarski predah odlazi sa poslednje pozicije na tabeli, sa 15 osvojenih bodova (dva oduzeta zbog sumnje u nameštanje).

Iako je utakmici falilo više spretnih završnica meč uopšte nije bio nezanimljiv, obe ekipe su igrale otvoreno i napadački, stvarale šanse, ali osim povremenih uzbuđenja na obe strane nije bilo veće neizvesnosti.

Komisija za žalbe FSS stavila je tačku na slučaj u kojem se sumnjiči da je Spartak na gostovanju OFK Beogradu izveo na teren ekipu u kombinovanom sastavu, pa tako subotički plavo-beli u nastavak sezone ulazi sa minus dva boda, umesto četiri koliko je glasila prvobitna kazna.

Komisija za žalbe, na jučerašnjoj sednici, preinačila je odluku Disciplinske komisije i delimično usvojila žalbu Subotičana na visinu kazne.

"Odluka je konačna, a Spartak ima mogućnost pokretanja postupka zaštite Pravilnika, pred Izvršnim odborom Fudbalskog saveza Srbije". - poručuju iz FSS.

Prvi deo meča protekao je u blagoj inicijativi domaćih pa su tako prvi put zgrejali dlanove Spartakovog golmana Janoševića već u 10' minutu, ali odlična reakcija sprečila je rano vođstvo za domaće. Posle uvodnog pritiska domaći su se povukli pred naletima plavo-belih iz Subotice, danas u narandžastoj opremi, pa su tako Ilić, Makarić i Torbica pokušali da iskoriste ono što nisu domaći, ali bez uspeha.

Od 30' minuta meča domaći su preselili igru na Spartakovu polovini, izvršili novi pritisak i nateali Spartak da se brani. Prvi i ispostavilo se odlučujući pogodak za domaće postigao je Dimitrijević u 38' minutu meča.

U nastavku domaći su povovo imali više od igre u prvih desetak minuta drugog dela, Spartak je sporadično pokušavao ali do 73' minuta ništa izglednije. Na nešto više od 15 minuta do kraja meča priliku za Spartak nije realizovao Ilić. U tom 73' minutu Makarić je odlično ubacio, a Ilić sa desetak metara šutirao za malo pored leve stative gola domaćih. Nekoliko minuta kasnije priliku je imao i Ivanović, ali na lošem terenu nije uspeo da iskontroliše loptu i u odsudnom momentu lošše zahvata loptu čime je propala još jedna povoljna šansa za poravnanje.

Do kraja meča pokušao je i Zlatković koji je u poslednjij četvrtini meča zamenio Mrkelu. Domaći su igrali prilično agresivno na loptu, ali povremeno i na igrače Spartaka čime su zaslužili čak 7 žutih kartona.

Metalac - Spartak 1:0 (1:0)
Dimitrijević 39'

Tabela: Crvena zvezda 62 boda, Borac 37, Čukarički 37, Partizan 36, Vojvodina 35, Radnički Niš 32, Javor 30, Mladost 30, Voždovac 29, Radnik 27, Novi Pazar 24, Metalac 24, OFK Beograd 19, Jagodina 19, Rad 16, Spartak 15 (-2).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 1877
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.