Komentara: 2
Pregleda: 2781
Video

Fudbaleri Spartaka poraženi od Voždovca (0:2)

20.11.2016. u 10:10h
Izvor: Subotica.com
Ekipa Andreja Černišova sa puno optimizma očekivala je meč 16. kola Superlige u kojem je sledio duel u Subotici protiv Voždovca, ali rezultat koji je na kraju ostvaren nikako nije mogao da zadovolji očekivanja domaćeg tima i navijača.
Fudbaleri Spartaka poraženi od Voždovca (0:2)

Lep dan na Gradskom stadionu u Subotici, vreme pretežno oblačno, suvo i uz mestimično sunčane periode donelo je otprilike i sličan razvoj situacije na terenu, u smislu da je fudbal bio gledljiv, i na momente zanimljiv, ali sve bi se to lakše moglo prihvatiti da je domaći tim ostvario povoljniji rezultat.

Voždovčani iza sebe imaju prilično lošu polusezonu, sa mnogo poraza i bledih igara, zbog čega su nedavno i promenili stručni štab, koji je po rečima trenera ekipe Spartaka bio jedina nepoznanica u analizi gostujućeg tima, ali ispostavilo se da su ipak gostujući igrači iznenadili.

Oba pogotka u mreži Mirkovića bila su plod greške domaćih. Prvi pogodak je postignut sa bele tačke, nakon nesmotrene reakcije Spartakove odbrane i neopreznog starta Ađurua u svom šesnaestercu na jedan manje-više klasičan dribling, kako bi se žargonski reklo "zavrtanje lopte", dok je drugi bio očigledno uigrana akcija gostiju u kojoj je posle kornera igrač iz dubine utrčao u sredinu kaznene zone i iznenadio Spartakovu odbranu koja se skoncentrisala na prvu stativu i gužvu koja se tamo stvorila, a igrač Voždovca je praktično neometan utrčao i bez većih problema po drugi put savladao Mirkovića.

Bolje otvaranje meča imali su gosti iz Beograda, sa dve solidne šanse u prva tri minuta meča nagovestili su da su došli u Suboticu da se nadmeću, očigledno sa stavom da vide svoju šansu u ovom duelu i da će pokušati da iskoriste sve što im se pruži.

Posle početne inicijative gostiju, domaći su se konsolidovali, uspostavili razvnotežu na terenu, ali sem fantastične gol-šanse za Kovačevića sredinom prvog dela igre, drugih izglednih prilika za domaće nije bilo. Sa druge strane gosti su svoje dve šanse u tom periodu iskoristili i na polivreme otišli sa lepom zalihom.

Sa 0:2 na poluvremenu "golubovi" su morali da zaigraju mnogo ofanzivnije i konkretnije. Nije da ni u prvom delu nije bilo htenja, ili nekih polušansi, ali bilo ih je daleko manje koliko se očekivalo s obzirom da se igralo kući, protiv ekipe kojoj ove sezone "ne cvetaju ruže". Drugi deo je očekivano bio na strani domaćih koji su na pauzi shvatili, ili im je skrenuto, da onako kako su igrali u prvom delu ne može u nastavku i to je dalo rezultata u igri, nažalost ne i u konačnom rezultatu.

Spartak je u nastavku bio mnogo opasniji rival, gosti su se povukli, zadovoljni sigurnim vođstvom, ali i činjenicom da je domaći tim pritiskao i tražio povratak u ovaj meč. Stvorio je Spartak nekoliko izglednih šansi ali u samoj završnici falilo je više koncentracije, pomalo i sreće da se vrati neizvesnost i da se makar izvuče bod, što bi trebalo da zadovolji domaći tim s obzirom na ono što se slutilo na polovini meča.

Ulaskom Farkaša u drugom delu igre Spartak je dobio na potrebnoj agresivnosti i čvrstini, mnogo se očekivalo i od Glavčića, ali sam vrh napada juče nije imao svoj dan, ni Milić, ni Mudrinski, a ni Glavčić. Tome u prilog govori i prilika tri minuta pre kraja meča da se sa bele tačke rezultat smanji, ali Mudrinski je šutirao previše predvidivo i propala je prilika da domaćin upiše makar "počasni" pogodak.

Spartak Ždrepčeva krv – Voždovac 0:2 (0:2)
Stojanović 33' (p), Zec 39'

Spartak Ždrepčeva krv: Mirković, Stojković, Pavićević (46' Farkaš), Radovanović, Bašanović, Kovačević, Ađuru (46' Glavčić), Milić, Torbica, Ivanović (63' Savković), Mudrinski.

Voždovac: Popović, Putinčanin, Boljević (65' Filipović), Mihajlov, Jovanović, Pavlović, Lukić, Stojanović, Georgijević (90' Dražić), Srećković (61' Asani), Zec.

Skraćeni snimak meča (SportNetwork)


Posle 16 odigranih kola Subotičani se nalaze na poziciji broj 7, sa 22 boda (po šest pobeda i poraza, uz četiri remija).U narednom kolu Spartak gostuje Radnikom u Nišu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 4 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 2781

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

gradski stadion

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.