Komentara: 42
Pregleda: 8104

Ukaljan je ugled Spartaka, Mojsiloviću odlazi!

29.09.2015. u 10:57h
Izvor: Subotica.com
Ni posle prespavane noći, jutro se nije pokazalo pametnijim. Opori ukus „afere Karaburma“ i dalje je prisutan u ustima svakog Subotičanina koji prati naš plavo-beli tim. Da li je bilo nameštanja ili nije-svakako ne može tvrditi niti novinar a ni navijač. Crv sumnje, ma kakav crv – crvina bre, postoji!
Ukaljan je ugled Spartaka, Mojsiloviću odlazi!

Stevan Mojsilović je nakon utakmice preuzeo na sebe svu odgovornost, tvrdeći da na njega niko nije vršio pritisak. Znajući da od predsednika Simovića ima potpuno odrešene ruke, izgleda da iz Spartaka i nije vršen pritisak.

U predradnjama subotnje utakmice učinio je Mojsilović sve da prikrije svoje namere (čitaj: tragove). Uobičajenu konferenciju za medije, samoinicijativno pomera na dan ranije. Za četvrtak, umesto petka! Verovatno u nameri da „ućutka“ novinare. Pritom nenadano javlja da je sprečen da dođe i da su svi fudbaleri spremni i orni za utakmicu. Takođe je odredio igrača, Nemanju Milića da se obrati medijima u ime svih fudbalera, iako je još tada znao da Milić ne putuje. Naravno, nikom nije palo na pamet da se iza toga krije opasna zamka. Dobio je čovek ’ladno jedan dan da sprovede svoje namere u delo.

FK "Spartak" je juče poslao saopštenje za javnost u kojem podržava sprovođenje istrage oko glasina o nameštanju meča, a dva časa kasnije iz FSS je saopšteno da će nakon razmatranja celokupne situacije i glasina u javnosti biti podneta disciplinska prijava, a u narednih desetak dana biće i poznati rezultati istrage.

Kako je rečeno utakmica je registrovana postignutim rezultatom, ali FSS i Zajednica Superligaša imaju mogućnost, ukoliko se ustanovi da je bilo neregularnosti, da je suspenduju, ponove ili donesu drugu odluku u roku od 30 dana.

Petak kasno popodne, bez prisustva javnosti, fudbalerima saopštava spisak igrača koji putuju na utakmicu. Sa tog spiska izostaju: Farkaš, Kovačević, Antonić, Milošević, Torbica, Bogunović, Jondić i Milić (svi sem Jondića standardni prvotimci). Pred sastavljanje protokola u prekobrojne uvrštava Makarića i Mezeia, a na klupi ostavlja Janoševića, Jočića, Ilića, Mrkelu i Ivanovića. „Sve“ što je preostalo, naravno - počelo je utakmicu.

S obzirom da ti „preostali“ igrači u tom sastavu nisu imali ni jedan minut treninga zajedno na istoj polovini terena, bilo je za očekivati da se provedu baš onako kako i jesu. Nakon utakmice, glasno pita novinare da li mu to oni osporavaju da sam sastavlja tim. Mojsilović i tada uživa da se poigrava zdravom logikom zaljubljenika u fudbal, ali i svih ostalih, ignorišući u potpunosti činjenicu da obavlja javni posao i da je dužan dati odgovor na postavljeno pitanje.

Da se pojavio na PRESS-u u četvrtak i spomenuo svoje namere, bilo bi mu sasvim sigurno postavljeno pitanje i zatraženo objašnjenje i sa njegovom odlukom javnost bi ranije bila upoznata. Čim je to lukavo sakrio, automatski je izgubio poverenje javnosti i novinara - naravno!

Istina, Stevane Mojsiloviću, od kada si u Subotici, pokazao si određene trenerske kvalitete, a o ostalima je za prodiskutovati! Činjenica  da pored uloge šefa stručnog štaba Mojsilović obavlja i funkcije sportskog direktora i koordinatora pionirsko-omladinske škole FK  "Spartak", ne govori da se on jedini razume u fudbal.

U članu 82 Disciplinskog pravilnika FSS navodi se da Klub i funkcioner kluba, koji na zvaničnoj utakmici izvede sastav bez većeg broja standardnih igrača, koji nisu povređeni, bolesni ili kažnjeni, a u cilju da drugoj ekipi omogući da na neregularan način dođe do bodova, kažnjava se klub oduzimanjem do devet bodova ili kaznom devet negativnih bodova i funkcioner kluba zabranom vršenja funkcije do jedne godine.

Pošto je u ovom komentaru reč o fer-pleju u sportu, ne treba tražiti insinuacije. Stavku kodeksa da tim mora uvek nastupiti u najjačem mogućem sastavu izvrnuo si „naglavačke“. Samo da ne bude po onoj narodnoj „tresla se gora, rodio se miš“, ali samo da znaš, Mojsiloviću, ti si svojim postupcima obrukao fudbal! Priča da si čuvao tim za Crvenu Zvezdu „ne pije vodu“... Ne možeš izgovoriti ni jedno valjano objašnjenje za urađeno. I sam si sigurno znao da se o utakmici na Karaburmi svašta govorilo danima pre nego što je i odigrana.

Ko bi normalan posle svega eksperimentisao sa nekom čudnom postavom? Samo si svojim postupcima „dolio ulje na vatru“. I sam si svedok koliko uprava, igrači i svi oko kluba ulažu truda da se na tribine dovedu navijači, a ti se, kada oni i dođu, svađaš sa njima za vreme utakmice, jer ne misle kao ti.

Ukaljao si Mojsiloviću ugled FSS, OFK Beograda, Spartaka, navijača i grada Subotice. To se ne sme nikome oprostiti niti zaboraviti. Žrtvovao si i ugled 13 momaka koji su u subotu istrčali na teren. Preuzimanjem odgovornosti, u koju uopšte ne sumnjamo, moraju se preuzeti i posledice. Ako u tebi ima i malo fudbalskog obraza, spakovaćeš se i otići. Ne samo iz Subotice, već i iz srpskog fudbala.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 42
Pregleda: 8104

Povezane vesti

Povezane teme

fudbalski klub spartak

stevan mojsilović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.