Komentara: 8
Pregleda: 2866

Fudbaleri Spartaka nakon preokreta slavili protiv Mačve (3:2)

15.08.2017. u 10:55h
Izvor: Subotica.com
Spartak Ždrepčeva krv slavio je na Gradskom stadionu protiv Mačve iz Šapca sa 3:2 u petom kolu Super lige Srbije. Iako su gosti dva puta bili u prednosti „plavi golubovi”su uspeli da izjednače, a potom i preokrenu rezultat za pobedu i nova tri boda.
Fudbaleri Spartaka nakon preokreta slavili protiv Mačve (3:2)

U utakmici petog kola Super lige koja je nosila epitet derbija, domaći tim je nakon prokreta slavio. Posle nekoliko propuštenih  prilika Spartaka, gosti su iz kontre stigli do vođstva. Iz tri poteza lopta je bila pred nogama Protića, a on je sa ivice šesnaesterca poslao u dalji ugao za vođstvo Mačve.

Primljen gol razbudio je uspavane golubove. Prvo je Abaz propustio priliku poslavši loptu pored goa, ali je Nikolić to ispravio. Posle odličnog proigravanja od strane Hajdina, Nikolić je umakao odbrani Šapčana i matirao Filipovića za poravnanje rezultata –1:1.

Drugo poluvreme bilo je mnogo zanimljivije i uzbudljivije. Obe ekipe su pokazale da su zasluženo u gornjem delu tabele. Gosti su ponovo stigli do vođstva. Gužva se stvorila u šesnaestercu Spartaka, lopta se odbila do Milinkovića, a on je poslao u mrežu domaćina.

U 71. minutu Subotičani su poravnali rezultat. Stojković je bio u prodoru, Jeremić ga je oborio u kaznenom prostoru, a sudija Široki dosudio kazneni udarac. Precizan sa jedanaes metara bio je Đorđe Ivanović. Posle izjednačenja, razigrali su se golubovi i stigli do preokreta. Neko od igrača Mačve je faulirao Nikolića ispred kaznenog prostora, slobodan udarac izveo je Glavčić i pogodio za nova tri boda Spartaka.

Spartak Ždrepčeva krv – Mačva  3:2  (1:1)
Nikolić 41, Ivanović 73' (p), Glavčić 82'  - Protić 28', Milinković 58'

Spartak ŽK: Ostojić, Stojković, Ćalasan, Radovanović, Hajdin, Jočić, Šimura (Torbica), Abaz,  Glavčić, Ivanović, Savković  (Čečarić), Nikolić.

Mačva: Filipović, Pejović, N. Jovanović, Ristivojević, Protić, Ivić, Obrovac, Lekanić (Gemović), Milinković (J. Jovanović), Matić, Jeremić (Vladisavljević).

Narednu utakmicu Spartak Ždrepčeva krv igra ponovo na domaćem terenu, a u goste mu dolazi Voždovac. Meč se igra u subotu 19. avgusta od 20 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 8 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 2866

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

gradski stadion

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.