Komentara: 9
Pregleda: 1927

Fudbaleri Bačke 1901 igrali nerešeno sa Dunavom (0:0)

09.04.2017. u 13:16h
Izvor: Subotica.com
U derbiju 20. kola Srpske lige, grupa Vojvodina, odigranom u subotu na stadionu kraj Somborske kapije, Bačka i Dunav nakon dobre igre i mnogobrojnih šansi odigrali su nerešeno. U narednom kolu subotički crveno-beli gostuju Borcu u Sakulama.
Fudbaleri Bačke 1901 igrali nerešeno sa Dunavom (0:0)

Gosti su već u prvom minutu nagovestili da će otvorenom i izuzetno ofanzivnom igrom pokušati doći do željenih bodova. Kuzmanović je iskoristio prostor i uputio silovit šut ka golu Bačke, Tasić je odlično intervenisao.

Većom inicijativom Dunav je sve češće koristio priliku da ugrozi gol Subotičana,ali je realizacija zatajila. U 13. minutu nakon prekršaja nad Petrićem, Kačar je izveo slobodan udarac sa ivice šesnaesterca, ali je živi zid bio dobro postavljen. Nakon toga usledila je odlična igra Bačke. Prvo je Stamenković zapretio,  bio je neprecizan, a potom je malo nedostajalo da Bursać posle dobro izvedenog kornera od strane Jakovljevića, plasira loptu u mrežu Dunava.

Izvanrednu priliku gosti iz Starih Banovaca nisu iskoristili u 26. minutu, posle  dobrog šuta Petrića, Tasić je uz krajnji napor loptu izbacio u korner. Do kraja prvog dela Katinić je u nekoliko navrata pokušavao da svoj tim dovede u vođstvo, ali je Tasić bio siguran i sačuvao mrežu Bačke.

U drugom poluvremenu Bačka je zaigrala mnogo bolje. Pokušavali su mladi igrači domaćeg tima da svoje šanse pretvore u gol, ali su bili neprecizni Jakovljević, Sili, Milikić. Jedan od najboljih u protivničkom taboru Katanić nije uspeo da svoje šanse realizuje, Tasić je bio izuzetno raspoložen na golu. Na kraju susreta podeljeni bodovi može se reći najrealniji ishod derbija.

Bačka 1901 – Dunav 0:0

Bačka: Tasić, Sili, Milikić, Kiš, Pejović (Šijačić), Matijević, Vojnić (Nađ), Stamenković, Zolnajić, Jakovljević (Spremo), Bursać.

Dunav: Ćirović, Kačar, Mirosavljević, Petrić, Katanić, Rašić (Radenković), Kuzmanović (Vujošević), Šavija, Mirčetić, Vuković, Pavlović (Milanović).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 2 nedelje
Komentara: 9
Pregleda: 1927
Povezane teme

fudbalski klub bačka 1901

stadion kraj somborske kapije

srpska liga vojvodina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.