Komentara: 4
Pregleda: 3791
Foto

Fudbal (Ž) Spartak predstavio nove "golubice"

25.01.2019. u 16:10h
Izvor: Subotica.com
Dok su šampionke Srbije na zasluženom odmoru, uprava Ženskog fudbalskog kluba "Spartak" vredno radi i polako formira igrački kadar za nastavak šampionata, ali i planira budućnost kluba. Subotičani su u svoje redove doveli sedam novih igračica, od kojih su šest i zvanično predstavili.
Fudbal (Ž) Spartak predstavio nove "golubice"

Bojan Arsić, generalni sekretar kluba i Violeta Slović, kapiten i sportski direktor "golubica" predstavili su nove članice koje su pristigle u plavo – belo jato. Iz Spartaka su istakli da mnogo računaju na nove igračice i da će one u budućnosti biti okosnica šampionskog tima.

Na vernost Spartaku obavezale su se Živana Stupar (2002), Milica Denda (2002), Lena Marjanović (2002), Adriana Derviš (2003) koje su u tim sa severa Bačke stigle iz novosadske Vojvodine, Krstina Tanasković  (2002) prešla je iz Zemuna, a Anastasija Ćirić (2002) iz Jedinstva Pirot. Zorana Vesić (1997) iz Banja Luke je sedma igračica koja će nositi dres Spartaka, ali će se ekipi pridružiti u ponedeljak.

- Na veliko zadovoljstvo i našu radost promovišemo buduće nade našeg kolektiva i igračice koje će u budućnosti biti okosnica Spartaka. Imamo cilj da podmladimo kompletno seniorski pogon i od danas smo sigurni da Spartak ne brine za svoju budućnost, jer je pristigao veliki broj mladih igračica koje će i zvanično obući plavo – beli dres. Sve što je najkvalitetnije u Srbiji mi smo želeli da bude deo našeg kolektiva i uvek će biti tako. Svih šest devojaka idu od danas u kadetsku reprezentaciju čije su članice i iz tog razloga smo obavili sve formalnosti kako bi pokazali koliko je za nas ovo važan memenat, jer su ove devojčice budućnost i najbolje što Srbija ima – istakao je Bojan ArsićNa skupštini kluba jasno smo definisali da će fokus biti  na mlađim selekcijama i pored ovih igračica koje su sada tu, očekujemo u narednih godinu dana da se iz našeg podmlatka još tri do pet priključi seniorskom pogonu.

Spartak ne treba da brine za budućnost, poručio je Bojan Arsić, jer kako kaže klub je postavio čvrste temelje u omladinskom sektoru i školi, a svi u klubu će se truditi  da tu bazu podignu na što viši nivo, kako u narednim godinama ŽFK "Spartak" ne bi brinuo o svojoj budućnosti.

Fudbal (Ž) Spartak predstavio nove "golubice"

Violeta Slović, kapiten Spartaka, od nedavno i sportski direktor šampionki poželela je dobrodošlicu novim igračicama uz jasnu poruku šta će biti prioritet kluba uz pohod na dalje osvajanje titula.

- Veoma sam srećna što kao sportski direktor kluba mogu da predstavim šest izuzetno talentovanih devojčica koje poseduju  veliki kvalitet i  Nadam se da će uz kvalitetan rad ostvariti blistavu karijeru, a samim dolaskom u Spartak su već napravile veliki potez za svoju budućnost.  Mislim da  na ovaj način šaljemo lepu sliku našem gradu i državi Srbiji da želimo i da ćemo ulagati u mlađe igračice. Samim tim pokazujemo da je politika kluba jasna,  da želimo da ulažemo u našu decu kako bi se razvila i kroz kontinuiran rada za nekoliko godina približila nekom tok kakv Evropa zahteva – rekla je Slovićeva.

Zorana Vesić, golman A reprezentacije Bosne i Hercegovine će se ekipi pridružiti od ponedeljka,  28. januara, kada "golubice" počinju pripreme za drugi deo šampionata. Za sada je sedam devojaka pristiglo, a klub intenzivno radi i na tome da dovede jedno pojačanje koje bi moglo da znači za Evropu.

Kada je reč o odlascima, klub su napustile Marija Ilić koja karijeru nastavlja u kazahstanskom Biku i amerikanka Kler Pleuler Marfi koja je prešla u Ramat iz Izraela, dok je Angelina Hiks operisala koleno tako da na nju ne računaju u predstojećem periodu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 2 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 3791

Povezane vesti

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.