Komentara: 1
Pregleda: 1392

Fudbal (Ž): Spartak počeo pripreme za nastavak prvenstva

29.01.2019. u 09:56h
Izvor: Subotica.com
Ženski fudbalski klub "Spartak" juče je počeo pripreme za nastavak prvenstva. Na prvo okupljanje odazvao se manji broj igračica, ali iz opravdanih razloga. Veći broj „golubica“ s prvog trenionga izostao je zbog reprezentativnih obaveza.
Fudbal (Ž): Spartak počeo pripreme za nastavak prvenstva

Šampionke Srbije, fudbalerke Spartaka, počele su pripreme za prolećni deo prvenstva. Tim Borisa Arsića prvi deo priprema će odraditi u Subotici, a potom se seli u Tursku gde će nastaviti sa radom kako bi se što bolje pripremio za nove izazove.

- Nismo kompletni počeli pripreme jer je veliki broj igračica u reprezentaciji. Očekujemo da se devojke iz inostranstva priključe ovih dana što će olakšati plan. Prvi deo priprema ćemo odraditi u Subotici, a potom idemo u Tursku. Pre odlaska u Antaliju odigraćemo i jednu kontrolnu utakmicu, a protivnik će nam biti mađarski superligaš Segedin. Taj meč je zakazan za 9. februar, a dan kasnije putujemo na obale Sredozemnog mora. U Antaliji je planiran desetodnevni boravak, gde ćemo još odigrati tri utakmice. Po povratku slede reprezentativne obaveze, gde će veliki broj igračica ponovo biti odsutan. Po njihovom povratku , tačnije 24. februara odigraćemo utakmicu sa prvakom Hrvatske, Osijekom.   - rekao je šef stručnog štaba Spartaka, Boris Arsić - Pred nama je zaista težak period i vrlo nezgodan za organizaciju i rad u kontinuitetu  s obzirom na reprezentativne obaveze i vremenske uslove. Pokušaćemo da uradimo naš deo posla što bolje. Da nove igračice uklopimo u ekipu što je brže moguće. Nivo forme  da dovedemo na optimalan za početak prvenstva jer u startu imamo dve važne utakmice koje mogu mnogo toga da usmere u daljem toku prvenstva.

Fudbal (Ž): Spartak počeo pripreme za nastavak prvenstva

"Golubice" polako šire krila

Subotičanke u pohod na odbranu šampionske titule kreću u izmenjenom i podmlađenom sastavu.

- Za sada su nas napustile tri igračice. Pleuler i Ilićeva karijere nastavljaju u inostranstvu, dok je Hiksova imala operaciju. Došlo je šest mladih devojaka koje su među najtalentovanijima u svom godištu u Srbijii i one zaslužuju pažnju. Treba da uložimo napor i posvetimo im se da ih podignemo na onaj nivo  kojim  mogu da odgovore igrama i zahtevima koje Spartak traži. U narednih nekoliko dana će nam se priključiti i golmanka iz Bosne i Hercegovine, ali radimo i na dovođenju jednog međunarodnog pojačanja jer nam fali iskusna igračica koja će da pojača vezni red – kaže strateg šampiona Srbije.

Kao i do sada cilj kluba je jasan. Odbrana titule je prioritet, osvajanje trofeja u kupu i plasman u Ligu šampiona.

- Idemo korak po korak, a svakao da je cilj jasan. Osvajanje titule je prioritet, ali i osvajanje Kupa ukoliko se kockice slože. Ako sve bude kako treba u Ligi šampiona ćemo pokušati da ponovimo dobre rezultate. Vreme je pred nama. Moramo da radimo i da ne shvatamo sve već sada da je gotovo. Početkom prošle godine smo se opekli. Imalismo osam bodova prednosti, ali se u plej – ofu pokazalo da to nije dovoljno. Završnica takmičenja je zahtevna, protivnici su mnogo motivisani protiv šampiona i takve utakmice su uvek neizvesne. Poučeni tim iskustvomom, ove godine polako i postepeno idemo do našeg cilja, a to je šampionska titula – jasan je Boris Arsić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 1392

Povezana vest

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

ženski fudbal

boris arsić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.