Komentara: 2
Pregleda: 3076

Fudbal: Spartak u sredu revijalnom utakmicom ispraća Torbicu u igračku penziju

21.05.2019. u 10:15h
Izvor: Subotica.com
Svoj odlazak na kraju sezone najavio je Vladimir Torbica još u decembru. Kapiten "golubova" poručio je tada da u maju kači kopačke o klin. Došao je i taj dan, pa će klub u njegovu čast organizovati oproštajnu utakmicu koja se igra sutra od 18 časova na Gradskom stadionu. Ulaz je besplatan.
Fudbal: Spartak u sredu revijalnom utakmicom ispraća Torbicu u igračku penziju

Fudbalski klub Spartak Ždrepčeva krv u čast dugogodišnjeg kapitena Vladimira Torbice koji je odlučio da okonča svoju igračku karijeru u sredu, 22. maja, na Gradskom stadionu organizuje oproštajnu utakmicu. Na terenu će se naći prvi tim subotičkog superligaša i ekipa za koju će igrati Torbica i njegovi prijatelji, bivši saigrači s kojima je tokom protekle decenije ispisivao stranice klupske istorije.

- Uprava kluba na čelu s predsednikom Draganom Simovićem odlučila je da se na lep način oduži našem dugogodišnjem kapitenu Vladimiru Torbici, čoveku koji je u Spartaku ostavio neizbrisiv trag. Zadužio nas i zaslužio, sigurno i više od ove manifestacije koju od srca organizujemo. - rekao je Goran Drača, potpredsednik Spartaka - Ne znam šta bih mogao da dodam o Vladi, a da to bude nešto novo, jer se sve zna o kapitenu Spartaka koji je svojim delima i igrama na terenu ispričao mnogo i za to mu veliko hvala. Drago mi je što će ostati u jatu "plavih golubova" i na nekoj novoj, odgovarajućoj funkciji dati svoj doprinos životu i radu našeg kluba, kao što ga je davao dok je imao ulogu kapitena.

Fudbal: Spartak u sredu revijalnom utakmicom ispraća Torbicu u igračku penziju

TORBINI PRIJATELJI - Od bivših saigrača da poslednji put istrče zajedno na teren kao ekipa dolaze: Vidak Bratić, Dragan Šarac, Darko Puškarić, Voja Ubiparip, Vladica Veselinov, Marko Mirić, Darko Bošković, Siniša Stevanović, Igor Popović, Milan Jovanić, Goran Đokić, Veseljko Trivunović, Dino Šarac,Ilija Radović, Damir Opačić, Novica Maksimović, Milorad Janjuš, Ognjen Mudrinski, Aleksandar Nosković, Savo Pavićević, Mile Savković, Nemanja Ćalasan, Bojan Čečarić, Aranđel Stojković, Nemanja Nikolić, Miloš Kosanović.. Uz kapitena Vladimira Torbicu tu će biti i njegov naslednik Nikola i potpredsednik kluba Nikola Simović koji je u mlađim kategorijama bio golman. Pozvani su i Slobodan Simović, Nikola Milanković, Vladimir Kovačević, Nemanja Milić, Goran Antonić, Marko i Goran Adamović, ali na žalost zbog obaveza nisu u mogućnosti da prisustvuju oproštajnom meču kapitena.

Protiv Voždovca Vladimir Torbicaodigrao je svoju poslednju zvaničnu utakmicu u dresu Spartaka. Još jednom će Torbica izvesti tim na teren Gradskog stadiona, ali ekipu svojih prijatelja, na revijalnom meču koji će mu prirediti klub.

- Još se utisci nisu slegli od utakmice s Voždovcem i pobede koja nam je bila bitna da se na što lepši način oprostimo od ove sezone. Pored toga što smo prvenstvo okončali sa tri boda, mnogo mi je drago što je na mojoj poslednjoj zvaničnoj utakmici zabeležen takav rezultat – istakao je Torbica. - Zahvalio bih se svim ljudima u klubu koji su se potrudili da se predstojeći oproštajni meč povodom mog okončanja karijere organizuje i odigra. Poslednjih mesec dana su imali mnogo posla kako bi to bilo na visokom nivou u verujem da će tako i biti. Pozvao bih navijače, pozvao bih da dođu svi koji žele. Kiša nam je pokvarila poslednju prvenstvenu utakmcu, ali se nadam da će sutra biti mnogo bolje i da ćemo svi uživati, kako moji saigrači koji su igrali ranijih godina u Spartaku i ja na terenu, tako i publika na tribinama.

Fudbal: Spartak u sredu revijalnom utakmicom ispraća Torbicu u igračku penziju

Direktor subotičkog superligaša,Milan Veljković, zahvalio se Torbici za sve učinjeno i u kratkim crtama izneo plan i program za sredu.

- Veliko hvala kapitenu Vladimiru Torbici koji je zaslužio da mu se oda priznanje na ovakav način. Meni je čast što kao direktor kluba imam tu privilegiju da se oprostim od igrača i ljudske veličine kao što je Vladimir Torbica. Pozvao bih sve navijače da u sredu dođu u što većem broju na naš stadion jer je to naš kapiten i zaslužio zbog svega što je uradio u Spartaku. - rekao je Veljković - Program predviđen za sutra počećemo Skupštinom kluba u 16 časova, zatim sledi revijalna utakmica gde će snage odmeriti prvi tim Spartaka pod vođstvom Predraga Rogana i saradnika i Vladini prijatelji, koje će sa klupe predvoditi Zoran Milinković sa saradnicima, Petrom Kurćubićem, Zoranom Milidragom, Zoranom Stojanovićem i Zoranom Ivanovićem. Na kraju, u restoranu „Spartak“ sledi svečana večera i prigodan program uručenja priznanja Torbici i još nekim ljudima koji su zaslužili da ih se setimo u ovim svečanim trenucima.

Fudbal: Spartak u sredu revijalnom utakmicom ispraća Torbicu u igračku penziju

Ulaz na revijalni meč u sredu je besplatan.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 11 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3076
Povezane teme

fudbalski klub spartak

goran drača

vladimir torbica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.