Komentara: 0
Pregleda: 3028
Video
Foto

Fudbal: Spartak slavio protiv Voždovca na Torbicinom oproštaju

20.05.2019. u 09:40h
Izvor: Subotica.com
Spartak Ždrepčeva krv u poslednjoj utakmici ove sezone zabeležio je pobedu i na najlepši nači ispratio dugogodišnjeg kapitena Vladimira Torbicu u zasluženu igračku penziji. Poslednji put u ulozi kapitena na prvenstvenoj utakmici "Torba" je izveo tim i na kraju slavio 2:1 nad Voždovcem u 7. kolu plejauta.
Fudbal: Spartak slavio protiv Voždovca na Torbicinom oproštaju

Spartak je slavio protiv „zmajeva“ golovima Šormaza i Mladenovića na oproštaju Vladimira Torbice koji je odigrao poslednje minute u igračkoj karijeri na prvenstvenom meču.

Početak utakmice pripao je ekipi Voždovca koja je propustila dve izvanredne prilike na samom startu. Na sreću Subotičana  Luković je bio neprecizan. Međutim, napadač Voždovca brzo se iskupio. U 12. minutu iskoristio je nesmotrenost odbrane domaćina  i zatresao mrežu za prednost „Zmajeva“- 0:1.

Fudbal: Spartak slavio protiv Voždovca na Torbicinom oproštaju

Nakon primljenog gola Spartak se razigrao, a potom je došlo i izjednačenje. Izvanrednu akciju poveo je Denković, posle duplog pasa sa Miloševićem uposlio je Torbicu u šesnaestercu gostujućeg tima. Imao je kapiten otvorenu putanju  za šut na gol, ali se on poneo nesebično i još jednom pokazao svoju veličinu. Uposlio je mladog napadača Stefana Šormaza, a on loptu sproveo iza leđa Ilića za 1:1.

Fudbal: Spartak slavio protiv Voždovca na Torbicinom oproštaju

Mogli su Subotičani i preokrenuti u prvom poluvremenu. Glavčić je uputio udarac glavom sa peterca, ali je sa gol linije  izbacio Mihajlov.

Drugo poluvreme samo što je počelo, Jovan Nišić je pogodio stativu. Nizale su se prilike na obe strane, ali su mreže mirovale. Denković je bio u prilici da postigne drugi gol za „golubove“, ali je Ilić vešto intervenisao. Vladimir Torbica proveo je poslednjih 58. minuta na terenu kao igrač i kapiten Spartaka.

Fudbal: Spartak slavio protiv Voždovca na Torbicinom oproštaju

Otišao je Torba u zasluženu penziju uz zagrljaj svojih saigrača, gromoglasnan aplauz prisutne publike i pesmu vernih Marinaca.  U 73. minutu Spartak je prokrenuo rezultat. Mladenović je šutirao iz velike daljine, lopta je pogodila prečku i pala iza gol linije -2:1. U finišu meča Mašović je pokuša, Lučić je izvanredno intervenisao i sačuvao pobedu.

Spartak - Voždovac 2:1 (1:1)
Luković 12' - Šormaz 32', Mladenović 73'

Spartak: Lučić, Dunđerski, Kerkez, Đorđević, Milošević, Marčićm, Glavčić, Mladenović (Rakić), Torbica (Tufegdžić), Denković, Šormaz (Tripković)

Voždovac: Ilić, Jovanović, Mihajlov, Bošnjak, Kovačević, Stuparević  (Arsić), Purtić, Trujić, Srnić, Nišić (Mašović), Luković.

Sezona je Završena. Spartak je okončao na 10. mestu ili ti na drugom u plejautu sa 27 bodova. Ostalo je još da se u sredu odigra revijalna oproštajna utakmica u čast Vladimira Torbice, a potom sledi odmor do 10. juna kada počinju pripreme.

OPROŠTAJ TORBICE OD AKTIVNE IGRAČKE KARIJERE

Pre početka utakmice s Voždovcem,  potpredsednik kluba Goran Drača, kapitenu Vladimiru Torbici koji je odigrao poslednji zvanični meč  kao igrač,  uručio je uramljen dres sa  brojem 357 što simbolizuje  odigrane mečeve legende Spartaka za 12 godina provedenih u klubu.

Fudbal: Spartak slavio protiv Voždovca na Torbicinom oproštaju

I verni navijači subotičkog superligaša oprostili su se od dugogodišnjeg kapitena. Predstavnici grupe „Marinci“ uručili su Torbici skorman poklon. Nije izostao ni gest gostujućeg tima. Kapiten Voždovca Miloš Mihajlov uručio je Zorbici u ime kluba buket cveća.

Izvor: Subotica.com
Fudbal: Spartak - Voždovac Fudbal: Spartak - Voždovac Fudbal: Spartak - Voždovac Fudbal: Spartak - Voždovac Fudbal: Spartak - Voždovac Fudbal: Spartak - Voždovac Fudbal: Spartak - Voždovac Fudbal: Spartak - Voždovac
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3028
Povezane teme

fudbalski klub spartak

vladimir torbica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.