Komentara: 4
Pregleda: 7431

Fudbal: Savo Pavićević novi šef struke Bačke 1901

17.10.2018. u 11:11h
Izvor: Subotica.com
U Fudbalskom klubu "Bačka 1901" usledile su promene u stručnom štabu. Umesto dosadašnjeg trenera Željka Račića, tim kraj Somborske kapije predvodiće Savo Pavićević
Fudbal: Savo Pavićević novi šef struke Bačke 1901

U subotičkom srpskoligašu došlo je do promene trenera. Umesto Željka Račića ekipu će sa klupe predvoditi mladi stručnjak Savo Pavićević, dosadašnji član stručnog štaba Spartak Ždrepčeve krvi, gde je bio pomoćnik Aleksandra Veselinovića, Vladimira Gaćinovića i Predraga Rogana. U stručnom radu, Pavićeviću pomagaće Dejan Srdić dosadašnji pomoćni trener, dok će za rad sa golmanima biti zadužen Bojan Jović

Savo Pavićević je dobro poznat fudbalskoj javnosti. Rođen je 11. decembra 1980. godine u Lovćencu. Igračku karijeru je počeo u Njegošu iz Lovćenca, potom je 8 godina nosio dres Hajduka iz Kule, prešao u Vojvodinu, a zatim u bundesligaša Kotbus. Igrao je za Kavalu, Makabi Tel Aviv, Omoniju, Hapoel Tel Aviv, Anartozis, a 2013. godine se vratio u srpski fudbal. Potpisao je za Crvenu zvezdu gde je nosio i kapitensku traku. Leta 2016. godine prešao je u Spartak Ždrepčevu krv i tu završio igračku karijeru, a započeo trenersku. Sarađivao je kao pomoćni trener sa Černišovim, Veselinoviće, Gaćinovićem i Roganom. Bivši je reprezentativac Crne Gore gde je za nacionalni tim odigrao je 40 utakmica.

Do promene na čelu stručnog štaba subotičkog superligaša došlo je zbog loših rezultata koje je Bačka 1901 upisala u prvih 10 mečeva nove sezone (7 poraza, dve pobede i remi), zbog čega se crveno-beli iz Subotice nalaze u donjem delu tabele Srpske lige, grupa Vojvodina.

- Želja mi je bila da preuzmem neki tim i započnem kao prvi trener. Ukazala se prilika jer je Bačka 1901 ostala bez šefa struke, i naravno sve je išlo uz dogovor sa ljudima iz Spartak Ždrepčeve krvi koji su me i kao igrača i kao trenera ispoštovali maksimalno u svakom trenutku, a ja se nadam da ću se jednog dana kao trener vratiti i odužiti se. Prihvatio sam poziv ljudi iz Bačke i dogovorili smo se o saradnji – objašnjava Savo Pavićević i dodaje: - Velika mi je čas što ću voditi ekipu najstarijeg kluba sa naših prostora. Trudiću se maksimalno sa svojim saradnicima da uradimo sve što je moguće. Veliki broj igrača poznajem i verujem da ćemo se brzo uklopiti i dobrim radom postići očekivane rezultate

Prvi ispit za novog stratega Bačke1901 sledi već sutra, gde ga očekuje utakmica vanrednog 11. kola Srpske lige, grupa Vojvodina protiv novosadske Cvene zvezde koja počinje u 15 časova na stadionu kraj Somborske kapije.

- Slabije poznajem ekipe iz ovog ranga takmičenja, ali ću ih vremenom upoznati. Naš prvi protivnik je veoma kvalitetna ekipa i neće biti lako doći do bodova, ali ćemo se mi potruditi da ostvarimo dobar rezultat jer je to želja svih. Neminovno je da se uknjiži pobeda koja bi nam dala dodatno samopouzdanje za dalje – jasan je novi šef struke Bačke 1901.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 6 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 7431

Povezane vesti

Povezane teme

fk bačka

fk bačka 1901

fudbalski klub bačka 1901

srpska liga vojvodina

sava pavićević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.