Komentara: 0
Pregleda: 1604

Fudbal: Promena sistema takmičenja za Ligi šampiona za žene

18.09.2020. u 10:45h
Izvor: Subotica.com
Kao što je i bilo najavljivano, zbog pandemije korona virusa covid-19 UEFA komitet je doneo odluku da promeni model odigravanja kvalifikacija za UEFA ligu šampiona za žene, tako što će umesto kvalifikacionih turnira organizovati dva kruga.
Fudbal: Promena sistema takmičenja za Ligi šampiona za žene

Izvršni komitet UEFA-e odlučio je u sredu da odloži i dopuni format takmičenja Lige šampiona za žene zbog trenutne situacije sa COVID-19 širom Evrope, kako bi dalje ublažio rizike.  Dajući UEFA-i, klubovima i nacionalnim udruženjima više vremena da se prilagode trenutnoj situaciji i temeljno pripreme za mečeve, putovanja kao i primenu UEFA-inog protokola za povratak u igru.

Glavna promena je što će prethodni mini-turniri kvalifikacionih rundi biti zamenjeni sa dva kola  gde će se igrati po jedna utakmica po nokaut sistemu.  Izvlačenje za prvo kvalifikaciono kolo održaće se 22. oktobra u Nionu, kada će i naš predstavnik Spartak saznati svog rivala, a utakmice će se igrati 3. ili 4. novembra. Ukoliko šampion Srbije obezbede plasman u drugi krug izvlačenje  će se održati 6. novembra, a utakmice će biti odigrane 18. ili 19. novembra.

U prvom krugu (1. utakmica) će se od 40 timova u kvalifikacijama, žrebati 20 parova - 20 pobednika iz prvog kruga će se žrebati u drugom krugu (2. utakmica) u 10 parova, 10 pobednika u drugom krugu obezbeđuje plasman u 1/16 finala UEFA lige šampiona (top 32). Utakmice su nokaut sistema, samo pobednici obezbeđuje dalji prolazak. Domaćin utakmice se bira takođe žrebom.

Mogući rivali Spartaka u prvom krugu (1.utakmici) kvalifikacija za UEFA ligu šampiona su: Slovan Bratislava (Slovačka), FK Breznica Pljevlja (Crna Gora), Benfika (Portugalija), Hapoel (Izreal), Helsinki (Finska), Klaksvikar (F.Ostrva), ŽNK Split (Hrvatska), Flora Talin (Estonija), Peamount United (Irska), ALG sport (Turska), Linfield FC (Severna Irska), Rigas (Letonija), Swansea  City (Vels), Birkirkara (Malta), Agarista (Moldavija), FC Alashkert (Jermenija), FC Lanchkhuti (Gruzija), Racing FC Union (Luksemburg), ZFK Kamenica Sasa (Makedonija).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1604

Povezane vesti

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

uefa women's champions league

uefa liga šampiona za žene

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.