Komentara: 2
Pregleda: 2048

Fudbal - Kup Srbije: Spartak posle drame ispao iz trke za trofej

15.11.2017. u 16:26h > 16.11.2017. u 19:15h
Izvor: Subotica.com
Nakon penal ruleta Spartak Ždrepčeva krv završio je takmičenje u Kupu Srbije. Regularni deo utakmice završen je bez pobednika 1:1, a Mačva je bila srećnija sa bele tačke i obezbedila plasman u četvrtfinale.
Fudbal - Kup Srbije: Spartak posle drame ispao iz trke za trofej

Spartak Ždrepčeva krv eliminisana je u osmini finala Kupa, posle nerešenog rezultata 1:1 u regularnom delu i to nakon boljeg izvođenja penala od Mačve. Šapčani su samo zahvaljujući preciznosti sa bele tače obezbedili plasman u dalji tok takmičenja, jer su tokom igre obe ekipe podjednako imale šanse koje nisu iskoristile. 

Početak utakmice nije nagoveštavao ovakav ishod. Spartak je već u 11. minutu stigao do vođstva. Dobar pas sa leve strane Savković je uputio do Čečarića koji pogađa za 1:0. Nešto kasnije Golubovi su mogli da dupliraju prednost, posle dobro izvedenog kornera Nikolić je bio najviši u skoku, loptu glavom poslao ka okviru gola Šapčana, ali je neko od protivničkih igrača izbacio van terena. Šapčani su trađili svoju šansu za izjednačujući gol. Pokušavali su Adamović, Vladisavljević, Arsenijević, ali je Jović bio uspešniji i sačuvao svoju mrežu. Najbliži izjednačenju gosti su bili u 37.minutu. Arsenijević je prošao po desnoj strani, ušao u šesnaesterac, ali je Radovanović dobro reagovao i otklonio opasnost. Spartak je u finišu prvog dela propustio dve prilike za veću prednost. Savković je slabo šutirao sa ivice šesnaesterca, lopta je završila u naručju golmana Puletića. Nakon pokušaja Aranđela Stojkovića čuvar mreže šabačkog superligaša još jednom se istakao dobrom intervencijom.

U nastavku meča Subotičane je brzo stigla kazna za propuštene prilike. Posle dobre akcije, Milinković je uputio šut iskosa sa desne strane, Jović na kratko odbranio, ali je lopta odskočila i završila ispred Gemovića koji je sa pet metara šalje u mrežu Golubova za izjendčanje – 1:1. Do poslednjeg sudijskog zvižduka vodila se velika borba na terenu. Iamle su obe ekipe svoje šanse, nisu ih iskoristile i penal lutrija je odlučila ko će u četvrtfinale. U prvoj seriji oba tima su bila neprecizna, gosti su poveli, ali je Saprtak izjednačio, potom u trećoj seriji preokrenuo nakon promašaja Jovanovića za Mačvu. Milinković je poravnao na 2:2, a šut Glavčića zaustavila je prečka. Do kraja, gosti su bili nepogrešivi sa bele tačke, pogađali su Arsenijević, Gavrić, Protić, N. Jovanović. Savković, Radovanović i Hajdin su držali neizvesnost, ali je Šimura promašio i gosti su obezbedili plasman u nastavak takmičenja.

Spartak ŽK – Mačva 1:1 (1:0) penali 5:6
Čečarič u 11' - Gemović 59'

Strelci iz penala: 0:0 – Lazarević (promašaj), 0:0 – Torbica (promašaj), 0:1 Matić, 1:1-Stojković, 1:1 J. Jovanović (promašaj), 2:1-Kerkez, 2:2- Milinković, 2:2 – Glavčić (promašaj) 2:3 – Arsenijević, 3:3 – Savković, 3:4- Gavrić, 4:4 – Radovanović, 4:5 – Protić, 5:5 - Hajdin, 6:5 – N. Jovanović, 6:5 – Šimura (promašaj)

Spartak: Jović, Stojković, Kerkez, Radovanović, Hajdin, Jočić (Torbica), Glavčić, Čečarić, Šimura, Savković, Nikolić (Dunđerski)

Mačva: Puletić, Pejović , N. Jovanović, Lazarević, Protić, Milinković, Ivić, Arsenijević, Adamović (J. Jovanović), Gemović (Gavrić), Vladisavljević (Matić)

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2048

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.