Komentara: 1
Pregleda: 2831

Fudbal: Izrael pobednik 25. Memorijalnog turnira "Stevan Ćele Vilotić"

11.09.2018. u 13:36h
Izvor: Subotica.com
Utakmicama trećeg kola juče je završen 25. Memorijalni međunarodni fudbalski turnir za omladince „Stevan Vilotić Ćele“ koji se igrao u Subotici, Kuli i Senti od 6. do 10. septembra. Reprezentacija Izraela u konkurenciji četiri ekipe osvojila je prvo mesto, druga je Mađarska, a Crna Gora treća. Srbija je ove godine memorijal okončala na poslednjem mestu.
Fudbal: Izrael pobednik 25. Memorijalnog turnira "Stevan Ćele Vilotić"

U poslednjem kolu 25. Memorijalnog turnira dokončan je rasplet oko konačnog plasmana. Izrael je nerešenim ishodom protiv Srbije stigao do prvog mesta. Mađarima je pripalo drugo meto, dok su Crnogorci bez poraza bili treći. Naša selekcija nije uspela da ostvari bolji učinak od četvrtog mesta na ovom turniru.

Srbija je dobro otvorila utakmicu i prva zapretila. Aleksa Janković je šutirao iskosa sa leve strane,  lopta je završila pored stative. Nisu ni gosti bili bezopsani. U narednom napadu su već pokušali da dođu do prednosti. Elmkies je uputio udarac van kaznenog prostora, ali neprecizno. Još su u dva navrata pripretili gosti, ali je izostala realizacija. Na isteku 34. minuta domaća selekcija je bila najbliže , od početka meča, da dođe do prednosti. Željko Gavrić je pokušao sa ivice šesnaesterca, lopta je završila pored stative. Desetak minuta kasnije Mihajlo Nešković je nedmudrio odbranu Izraela, uputio udarac ka golu, Perec je uz krajnji napor loptu izbacio u korner.

U nastavku utakmice igra se odvijala na sredini terena. Na obe strane je bilo nekoliko poluprilika, a u 65. minutu Tedić je propustio šansu da donese radost Srbiji. Njegov pokušaj zaustavio je Perec. Propušteno su kaznili igrači Izraela. Mohamad Kanan je nadmudrio  odbranu orlića, izašao sam pred golmana i plasirao loptu u gol za vođstvo svoje reprezentacije – 0:1.

Fudbal: Izrael pobednik 25. Memorijalnog turnira "Stevan Ćele Vilotić"

Nakon primljenog gola igrači Srbije su vrlo brzo stvorili šansu za izjednačenje. Kokir je pokušao iz slobodnog udarca, glman Izraela je dobro reagovao, lopta je pogodila prečku i odbila se u teren. Nisu se predavali izabranici selektora Nenada Sakića. Krenuli su agilnije ka golu protivnika i u 86. minutu izjednačili iz kontre. Milutin Vidosavljević  je bio precizan i glavom loptu plasirao u gol Izraela za 1:1 što je ujedno i konačan rezultat, ali nedovoljan za bolji plasman od četvrtog mesta na turniru.

Srbija– Izrael  1:1 (0:0)
Vidosavljević - Kanaan

Srbija: Dragićević, Kostić, Daničić, Jeličić, Nešković , Gavrić (Milosavljević), A.Janković  (Marković), Pantazis (Kokir), Vidosavljević , Tedić, S.Pavlović.

Izrael: Peretz, Sela, Kanaan (T. Glazer), Elmkies, Dahan (Benbenisty), Sisay (Arad), Mahluf, Cohen, Hofmeister, Doan, Daon (Fadida), A. Glazer.

REMI I U DUELU CRNE GORE I MAĐARSKE

Druga utakmica odigrana na stadionu u Senti, gde su snage odmerile Mađarska i Crna Gora završena je takođe bez pobednika rezultatom 2:2. Iako su Crnogorci poveli sa dva gola prednosti, Mađari su uspeli da izjednače i domognu se druge pozicije na turniru.

Mađarska – Crna Gora 2:2 (0:0)
Kis 58', Szereto 62' - Divanović 47', Rakonjac 50'

Mađarska: P. Kovacs, K. Kovacs, Csoka, Szereto, Bokros, Bencze, Schon (Timari), Ujvarosi, Molnar, Kis, Dobos (Szendrei, Nandori).

Crna Gora: Popović, Vlahović, Roganović, Pavličević, Babić (Milić), Pešukić (Ivančević), Brnović, Stanišić (Latković), Rakonjac (Grubač), Perišić, Divanović (Račić).

Rezultati

Prvo kolo:

  • Srbija – Mađarska 0:1
  • Izrael – Crna Gora 0:0

Drugo kolo:

  • Srbija – Crna Gora 1:1
  • Izrael – Mađarska 3:1

Treće kolo: Srbija – Izrael 1:1

  • Mađarska – Crna Gora 2:2
  • Srbija - Izrael 1:1

Plasman

  1. Izrael 3 1 2 0 4:2 5
  2. Mađarska 3 1 1 1 4:5 4
  3. Crna Gora 3 0 3 0 3:3 3
  4. Srbija 3 0 2 1 2:3 2

Nakon odigrane utakmice na stadionu kraj SOmborske kapije usledila je dodela pehara i priznanja za najbolje pojedince. Za najboljeg golmana proglašen je Daniel Peretz. Njegov saigrač Tal Daon poneo je titulu prvog strelca turnira, dok je za najboljeg igrača proglašen Džoni Sisaj, takođe iz pobedničke ekipe.

Za najperspektivnijeg igrača reprezentacije Srbije priznanje je otišlo u ruke Željku Gavriću. Najbolji trener 25. Memorijalnog turnira je Nir Levin selektor Izraela, a plaketa za ferplej „Ivica Kajdoči“ pripala je selekciji Srbije.

Priznanja  i pehare su uručili Svetlana Vučić Vilotić, ćerka pokojnog čika Ćeleta, Ilija Petković - predsednik stručnog odbora FSS, Milovan Mitić - predsednik omladinske komisije FSS, Ivan Đukanović - koordinator za mlađe selekcije FSS, Nemanja Simović - član gradskog veća zadužen za sport i omladinu, Dejan Vuković - vršilac dužnosti sekretara Sportskog saveza Subotice i Vanja Radinović - koordinator omladinske škole fudbala FK "Partizan". 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2831

Povezana vest

Povezane teme

memorijalni turnir stevan vilotić ćele

stevan ćele vilotić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.