Komentara: 0
Pregleda: 818

Fudbal: "Golubice" slavile protiv Sloge (2:0)

28.09.2020. u 13:00h
Izvor: Subotica.com
Fudbalerke Spartaka nastavile su pobedničku seriju. „Golubice“ se savladale Slogu iz Zemuna sa 2:0.
Fudbal: "Golubice" slavile protiv Sloge (2:0)

Spartak je nastavio pobedničku seriju. „Golubice“ su bile bolje od Sloge iz Zemuna i pobedile sa 2:0 golovima Dejvis i Ćirićeve u okviru 9. kola  Superlige Srbije. Tim iz Zemuna dobro se suprotstavio šampionkama, odolevao je napadima Subotičanki posebno u prvom delu meča, ali je nedostajalo da pokuša nešto više van svog šesnaesterca, a ne samo da se brani, da bi ravnopravno parirao domaćinu.

Gošće su na startu zapretile posle jedne brze kontre. Čavićeva je oduzela loptu Milivojevićevoj na sredini terena, povukla kontru, odigrala  dupli pas sa Trnavčevom, centrirala s desne strane, ali je Kostićeva bila brža i odlično reagovala ispred Miloševićeve. Bila je to jedina pretnja Sloge i prelazak na polovinu terena koji je pripadao „golubicama“.

Opredeljene da sačuvaju svoju mrežu gošće su vrlo dobre bile u odbrani. Nisu dozvolile da se Golubice razmahnu i nametnu svoju prepoznatljivu i efikasnu igru. Pokušala je prvo Stupar, ali je lopta posle njenog šuta završila iznad prečke. U 33. minutu najbliže da postignu gol bile su Subotičanke, ali je Baka pogodila stativu. Matićeva nije stigla da prihvati udbijenu loptu i uputi udarac, brža je bila Milićeva i otklonila opasnost.

Slovićeva je mogla da donese radost svom timu posle kornera. Pavlovićeva je izvela udarac iz ugla, Slovićeva glavom išla na loptu, međutim sigurna pred golom Sloge Ljiljana Gardijan se nije dala iznenaditi. Skinula je loptu gotovo sa glave kapitenke Spartaka i na odmor se otišlo bez golova.  

I u nastavku meča su „golubice“ diktirale igru. Napadale su konstantno i pokušavale da dođu do prednosti. U 54. minutu inicijativa se isplatila. Posle dobro izvedenog udarca iz ugla od strane Sare Pavlović, Dejvis je glavom loptu prosledila u mrežu Sloge za vođstvo od 1:0.

Nije mnogo trebalo Spartaku da udvostruči prednost. Posle duplog pasa sa Tijanom Filipović u šesnaesetrcu gostujućeg tima, Anastasija Ćirić je uputila šut po zemlji i lopta je završila u donjem uglu -2:0.

Pokušavale su gošće da dođu do gola, ali je sve bilo bezuspešno. Subotičanke su nisu dale iznenaditi ni jednog trenutka i na kraju su zasluženo slavile.

Spartak – Sloga Zemun 2:0 (0:0)
Dejvis 55’, Ćirić 59’

Spartak: Kostić, Baka (Ćirić), Vajda, Slović, Frajtović (Golubović), Milivojević, Dejvis (Tanasković), Filipović, Pavlović, Matić, Stupar 7,5 (Obradović).

Sloga: Gardijan, Čavić, Jonović, Janković, Milić, Živković, Trnavac, Vuklić, Čavić, Batočanin, Milošević (Prvulj).

U narednom kolu Spartak ponovo igra na domaćem terenu, a u goste mu dolazi Zemun. Utakmica je na programu u nedelju, 4. oktobra.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 818
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.