Komentara: 17
Pregleda: 5329
Foto

Fudbal: "Golubice" namučile Atletiko, gol za pobedu gošći pao u finišu meča

13.09.2019. u 11:52h
Izvor: Subotica.com
Šampionke Srbije, fudbalerke Spartaka, u prvom meču šesnaestine finala Lige šampiona poražene su od Atletika iz Madrida sa 3:2. Možda su gošće imale veću terensku inicijativu, ali je želja za dobrim rezultatom bila izraženija kod domaćeg tima koji je, ipak, u samom finišu poklekao. “Golubice” su se lavovski borile i malo samo sportske sreće je nedostajalo da zabeleže povoljniji rezultat protiv favorizovanog šampiona Španije.
Fudbal: "Golubice" namučile Atletiko, gol za pobedu gošći pao u finišu meča

U prvom meču šesnaestine finala Lige šampiona prvak Srbije,  Spartak je poražen od Atletika sa 3:2.   Gošće su imale inicijativu, dok su “golubice” pokušavale iz kontri, polukontri da ugroze gol Madriđanik i uspele u tome. Imao je prvak Španije dva puta prednost, ali velika želja “golbica” bila je presudna.

Pokazao je tim Brisa Arsića još jednom zašto je najbolji. Bez straha se suprotstavio velikom Atletiku, ali je malo sreće nedostajalo za povoljniji rezultat pred revanš.  U samoj završnici gošće suuspele da postignu treći gol i dođu do trijumfa.

Zapretile su gođće na startu preko Leici Santos, ali je Milica Kostić odlično intervenisala. Veća inicijativa Atletika praćena je čestim pokušajima da ugroze gol Spartaka, ali nisu imale rešenje za dobru takmtiku i postavljenu odbranu “golubica”. Izvela je korner Sosa, Virdžinija Torecila je uputila šut, ali i ovog puta Kostićeva brani. 

Fudbal: "Golubice" namučile Atletiko, gol za pobedu gošći pao u finišu meča

U 11. minutu Tijana Filipović je pokušala da iznenadi gostujuću odbranu, šutirala je sa ivice šesnaesterca, bio je to lak plen za Sari Van Venendal. Vodila se velika borba. Imale su gošće inicijativu, ali se nisu predavale Subotičanke. Pokušavale su iz kontri i dobrih i brzih akcija da dođu do gola, međutim u 20. minutu odbrana šampiona Srbije je poklekla. Atletiko je poveo sa 1:0 golom Ljudmile Da Silva. Uzvratio je Spartak brzim napadom, ali se Delgadilo nie najbolje snašla na petercu pred golom Madriđanki i propustila je priliku da izjednači.

Nizali su se pokušaju španskog šampiona, Koral je u dva navrata uputila udarac ka golu Kostićeve i bila neprecizna. Na isteku pola sata igre Spartak je mogao do izjednačenja. Filipovićeva je uposlila Adamek, ali je njena završnica bila slaba i prilika nije iskorištena. Milica Kostić bila je izuzetno raspoložena pred golom “golubica”. Nije dozvolila igračicama Atletika da je olako nadmudre. Osujetila je pokušaje Virdžinije Toracile i Amande Sampedro, a onda je usledio šok za gošće. Spartak je bio u napadu, Leici Santos je igrala rukom u kaznenom prostoru, a sudija Foster pokazala na belu tačku.

Fudbal: "Golubice" namučile Atletiko, gol za pobedu gošći pao u finišu meča

Kapiten Spartaka, Violeta Slović, hrabro je stala pored lopte i pogodila za 1:1 sa bele tačke za radost i ovacije prisutnih navijača koji su došli da podrže “golubice”.

PODRŠKA SELEKTORA "GOLUBICAMA" - Vip loža Gradskog stadiona u Subotici bila je popunjena. Podršku "golubicama" dali su i selektor A reprezentacije Srbije Predrag Grozdanović, Dragiš Zečević selektor kadetske reprezentacije, pomoćnik selektora Miroslav Beljin, Dejan Majes selektor ženske futsal reprezentacije, Lidija Stojkanović selektor omladinske reprezentacije i Bojan Vučković koordinator FSS za ženski fudbal, Momčilo Marić komesar za takmičenje Superlige Srbije za žene.

U loži su se našli i Vladimir Gaćinović šef struke muškog tima Spartaka i Savo Pavićević trener Bačke, kao i Nemanja Simović član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu i Dejan Vuković, sekretar Sportskog saveza Subotice. 

U nastavku meča ponovo je Atletiko prvi krenuo u napad. Ovdičuk je uputila udarac glavom, Kostićeva dobro postavljena ne dozvoljava da se rezultat promeni. U 49. minutu gošće su stvorile novu priliku, Milica Kostić izvanredna posle pokušaja Amande Sampedro.

Ipak inicijativa Madriđanki se isplatila u 51. minutu. Menajo je pokušala, Kostićeva na kratko odbranila, a Ljudmila Da Silva po drugi put zatresla mrežu Spartaka i ponovo dovela svoj tim u vođstvo.

U 76. minutu Kajla Adamek je podigla publiku na noge. Uputila je šut iskosa s desne strane, ali je Sari Van Venedal uz krajnji napor odbranila i sačuvala prednost svog tima. U 78. minutu Tijana Matić posle odličnog pasa Porter pogađa za novo izjednačenje 2:2.

Ipak je finiš pripao gošćama. Virdžinija Torecila je postavila konačan rezultat 2:3.

Fudbal: "Golubice" namučile Atletiko, gol za pobedu gošći pao u finišu meča

Spartak – Atletiko Madrid 2:3 (1:1)
Slović 45+1' (p), Matić 78' - Da Silva 20' i 54', Torecila 90'

Spartak: Kostić, Vajda, Slović, Pavlović, Lukas, Filipović, Fiedler, Porter (Baka), Matić (Tanasković), Delgadilo, Adamek

Atletiko: Van Venedal, Robles, Aleksandri, Tounkara (Miseguer), Menajo, Sampedro, Santos (Ovdičuk), Toresila, Sosa, Koral (Garsia),  Da Silva.

Bez obzira na poraz trener Subotičanki, Boris Arsić, istakao je da je ponosan na svoje fudbalerke.

- Devojke su odigrale lavovski, znali smo koliko je Atletiko težak rival, pokušavali smo iz kontre, uspeli smo da damo dva gola i malo je nedostajalo da dođemo do senzacije, Devojkama, ipak, ne mogu da ništa zamerim, okrećemo se dalje, prvo prvenstvu, pa revanšu u Madridu -  izjavio je Arsić.

Revanš meč se igra 26. septembra u Madridu.

Izvor: Subotica.com
Fudbal: Spartak - Atletiko Madrid Fudbal: Spartak - Atletiko Madrid Fudbal: Spartak - Atletiko Madrid Fudbal: Spartak - Atletiko Madrid Fudbal: Spartak - Atletiko Madrid Fudbal: Spartak - Atletiko Madrid Fudbal: Spartak - Atletiko Madrid Fudbal: Spartak - Atletiko Madrid
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 7 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 5329

Povezane vesti

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

uefa liga šampiona za žene

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.