Komentara: 9
Pregleda: 3648
Video

Fudbal: Srčane "golubice" zaustavljene u šesnaestini finala Lige šampiona

26.09.2019. u 23:23h
Izvor: Subotica.com
Šampionkama Srbije, fudbalerkama Spartaka za malo je izmakla osmina finala Lige šampiona. „Golubice“ su odigrale nerešeno 1:1 u Madridu sa Atletikom, u revanš meču šesnaestine finala Lige šampiona. Iako je tim Borisa Arsića stigao prvi do vođstva, domaćin je u finišu izjednačio i obezbedio prolaz dalje, ukupnim rezultatom 4:3.
Fudbal: Srčane "golubice" zaustavljene u šesnaestini finala Lige šampiona

Spartak je okončao svoje učešće u Ligi Šampiona. Subotičanke su u revanš meču šesnaestine finala odigrale nerešeno 1:1 sa Atletikom u Madridu što nije bilo dovoljno da prvaka Srbije odvede dalje jer su u prvom susretu, u Subotici, poražene (3:2).

I pored toga što su se oprostile od eminentnog takmičenja, „golubice“ su osvetlale obraz Subotice i Srbije, pokazale da su zasluženo dugogodišnji prvaci naše zemlje. Da je malo više sreća poslužila tim Borisa Arsića, Spartak bi napravio do sada najveći uspeh na međunarodnoj sceni. Biće prilike naredne godine za taj korak.

Atletiko je prvi zapretio, Dugan je šutirala, ali je njen šut zaustavila Delgadiljo.  Uzvratile su napadom igračice Spartaka, Matićeva je bila u prilici da dovede „golubice“ u vođstvo, Koral je izblokirala. Nizao je domaćin prilike, Kostićeva se nije dala savladati. Vodila se velika bitka. Subotičanke su odlično postavile odbranu, ali se nisu štedele ni u napadu. Imale su i jedne i druge nekoliko dobrih prilika, međutim u završnici se grešilo, a pred golom prvaka Srbije Kostićeva je odolevala svim pokušajima i svojim intervencijama sačuvala mrežu pa se na odmor otišlo bez golova.

Drugo poluvreme donelo je još bolju i otvoreniju igru oba tima. Spartak je imao priliku da dođe do vođstva. Olga Garsija je igrala rukom u kaznenom prostoru, a sudija pokazao na belu tačku. Violeta Slović je šutirala sa 11 metara, ali se istakla Van Venedal svojom odbranom. Brzo su „golubice“ nadoknadile propušteno. Nakon prelepa akcije i fantastičnog šuta Tijane Filipović, Adamek je zatresla mrežu Atletika I donela nadu svojoj ekipi da bi mogao napraviti veliki uspeh.

Ipak nakon primljenog gola, domaći tim ništa nije prepustio slučaju. Krenuo je još ofanzivnije i sve češće zadavao muke odbrani Spartaka. Nizale su se prilike, branila je Kostićeva, ali je ipak poklekla u 83. minutu. Da Silva je uputila jak šut, Kostićeva na kratko pokušala da odbrani, odbijenu loptu prihvatila je Strom I poravnala rezultat – 1:1.

Do kraja meča vodila se velika borba, ali „golubice“ nisu uspele da još koji put zatresu mrežu Madrićenki i oprostile su se od Lige šampiona.

Atletiko – Spartak 1:1 (0:0)
Štrom 83' - Adamek 56'

Atletiko: Van Venendal, Aleksandri, Linari, Sosa, Koral (Da Silva), Sampedro, Meseger, Ovdičuk (Toresilja), Dugan, Tounkara, Garsia (Strom)

Spartak: Kostić, Vajda, Slović, Lukas, Adamek, Fiedler, Delgadiljo (Frajtović), Filipović, Porter, Pavlović, Matić (Baka).

Snimak drugog poluvremena

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 6 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 3648

Povezane vesti

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

uefa liga šampiona za žene

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.