Komentara: 2
Pregleda: 2011

Fudbal: "Golubice" kvalifikacije za Ligu šampiona igraju u Crnoj Gori

22.06.2018. u 16:28h
Izvor: Subotica.com
Žrebom koji je danas održan u Nionu odlučeno je da šampionke Srbije u fudbalu kvalifikacije za Ligu šampiona i ove godine igraju u Crnoj Gori. Subotičanke su nosioci pete grupe, a protivnici u borbi za šesnaestinufinala najeminentnijeg takmičenja su im Bazel, Kairat i Breznica koja je i domaćin kvalifikacionog turnira.
Fudbal: "Golubice" kvalifikacije za Ligu šampiona  igraju u Crnoj Gori

Spartak je imao sreće na današnjem žrebu u Nionu. Šampion Srbije kvalifikacione utakmice u grupnoj fazi za Ligu šampiona igreće ponovo u Crnoj Gori, što je olakšavajuća okolnost za "golubice" zbog putovanja. Tim Borisa Arsića našao se u grupi 5 gde su još šampion Švajcarske Bazel, izraelski Kairat i domaćin Breznica iz Pljevalja.

- Izbegli smo velike favorite tako da smo zadovoljni žrebom. Međutim, u grupi je Bazel, izuzetno jak klub, velikog budžeta, dugogodišnji učesnik najeminentnijeg takmičenja i najjači protivnik u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona od tri naša protivnika. Breznica i Kairat su nam poznati od prošle godine. Ne bi trebalo sa njima da imamo većih poteškoća u duelima. Te dve utakmice su nam prioritet protiv šampiona Izraela i domaćina, a u poslednjoj ćemo najverovatnije voditi bitku sa švajcarcima za prvo mesto u grupi. Neće biti lako, ali ćemo se potruditi da obezbedimo prolaz u dalji krug za Ligu šampiona – rekao je Bojan Arsić, sportski direktor Spartaka nakon žreba u Nionu, gde je lično prisustvovao izvlačenju parova sa šefom struke, Borisom Arsićem.

Kvalifikacije se igraju od 7. do 13. avgusta.  U 10 kvalifikacionih grupa nadmetaće se 40 ekipa od kojih će prvoplasirani timovi izboriti plasman u šesnaestinu finala Lige šampiona, kao i dve najbolje drugoplasirane ekipa .

Pripreme za kvalifikacije i novu sezonu šampionke Srbije počeće u ponedeljak. Šef struke izvršiće prozivku u 17 časova na Gradskom stadionu u Subotici.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 9 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2011

Povezane vesti

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.