Komentara: 2
Pregleda: 2364
Foto

Fudbal: "Golubice" počele pripreme za novu sezonu i međunarodnu scenu

25.06.2018. u 22:54h
Izvor: Subotica.com
Šampionke Srbije, fudbalerke Spartaka, počele su pripreme za predstojeće kvalifikacije Lige šampiona koje ih očekuju u avgustu u Crnoj Gori i novu sezonu. Tim Borisa Arsića biće kompletan za nekoliko dana, a očekuje se i nekoliko pojačanja.
Fudbal: "Golubice" počele pripreme za novu sezonu i međunarodnu scenu

Nakon mesec dana pauze, fudbalerke Spartaka su započele pripreme za nastupajuće izazove na evropskoj sceni i u domaćem šampionatu. Cilj je isti kao i prethodnih godina - odbrana šampionske titule i osvajanje trofeja pobednika Kupa.

"Golubice" na prvom treningu nisu bile kompletne jer je nekolicina igračica dobila nekoliko dana produžen odmor zbog reprezentativnih obaveza koje su imale. Ekipu i stručni štab pozdravio je predsednik kluba, Zoran Arsić.

Fudbal: "Golubice" počele pripreme za novu sezonu i međunarodnu scenu

- Mnoge igračice koje su završile prošlu sezonu danas nisu među nama. Klub nakon poslednje Skupštine svesno ulazi u reformu tima, vizije i strategije i bez obzira na promene Spartak je izlazio jači i organizovaniji. Prvi put od igračica zahtevam da u godini jubileja daju svoj maksimum i da odbrane šampionku titulu. Klub će u organizacionom smislu učiniti sve, ali je bitan vaš pristup. Sve igračice će dobiti priliku i treba da je iskoriste na najbolji način. - poručio je predsednik kluba - Imali ste priliku da izađete iz teške sezone gde su svi bili protiv nas. Umele ste to da iznesete. Biti najbolji u Srbiji znači da vam se ne prašta rezultat. Svi bi da budu Spartak, međutim teško je biti ta vrsta sistema vrednosti, a sistem vrednosti su igrači i stručni štab koji već godinama brane titulu prvaka. Teže je odbraniti šampionsku titulu nego je osvojiti!

Fudbal: "Golubice" počele pripreme za novu sezonu i međunarodnu scenu

KAMP ZA DEVOJČICE - Počeo je kamp za devojčice gde selektiramo novu bazu devojčica što je ideja da u narednih par godina naše devojčice budu najbolje. Sve što je najtalentovanije i najbolje u regionu cilj je da bude deo naše plavo – bele porodice. Kamp je počeo danas i trajaće do četvrtka.

Plan rada i priprema koji će sprovesti do odlaska na kvalifikacioni turnir za Ligu šampiona izneo Bojan Arsić, sportski direktor Spartaka.

- Nekoliko igračica je danas opravdano odsutno, ali će se ekipa vrlo brzo kompletirati kada će nam se priključiti naše reprezentativke. Malo ranije smo krenuli sa pripremama jer su kvalifikacije nešto ranije u odnosu na prošlu godinu. Prvih šest dana ćemo raditi na terenima Gradskog stadiona, a potom se 1. jula selimo na Zlatibor gde ćemo odraditi bazični deo priprema. - kaže Bojan Arsić - Povratak je planiran 12. jula nakon čega nastavljamo sa radom u Subotici i odmah počinjemo sa serijom odigravanja prijateljskih utakmica. Već su dogovorena dva prijateljska susreta sa našim sportskim prijateljima, ŽNK "Osijek" šampionom Hrvatske, ekipama DVTK i MTK Mađarske. Tačnije sa MTK iz Budimpešte ćemo odigrati generalku 2. avgusta pred odlazak u Crnu Goru na kvalifikacioni turnir za Ligu šampiona. Na pripremama ćemo odigrati jednu lakšu utakmicu koja je na programu 8. jula, dok ćemo 18. avgusta odigrati sa Segedinom. Nakon kvalifikacija počinje prvenstvo, tačnije 18. i 19. avgusta. Takođe  Spartak je i ove godine pozvan na međunarodni turniru u Španiju, pregovori su u toku i i u narednim danima ćemo razmotriti mogućnost odlaska.

Fudbal: "Golubice" počele pripreme za novu sezonu i međunarodnu scenu

Sportski direktor se dotakao i promena u igračkom kadru.

- Ekipa je u odnosu na minulu sezonu pretrpela znatne promene. Krenuli smo u reformu tima. Nekoliko igračica je otišlo i narednih dana će biti poznato ko nas je to napustio, jedino Dunja Mostarac nas napušta zbog nastavka školovanja u inostranstvu. Uprava radi na podmlađivanju ekipe, ali je u planu da se dovedu i pojačanja, igračice koje bi bile stub tima kako na međunarodnoj sceni, tako i u domaćem šampionatu – jasan je Bojan Arsić.

Spartak će  kvalifikacije za Ligu šampiona igrati u Crnoj Gori od 7. do 13. avgusta gde su pored našeg prvaka u 5. kvalifikacionoj grupi još, Bazel iz Švajcarske, izraelski Kairat i domaćin Breznica.

Fudbal: "Golubice" počele pripreme za novu sezonu i međunarodnu scenu

Izvor: Subotica.com
Početak priprema ŽFK "Spartak" za novu sezonu Početak priprema ŽFK "Spartak" za novu sezonu Početak priprema ŽFK "Spartak" za novu sezonu Početak priprema ŽFK "Spartak" za novu sezonu Početak priprema ŽFK "Spartak" za novu sezonu Početak priprema ŽFK "Spartak" za novu sezonu Početak priprema ŽFK "Spartak" za novu sezonu Početak priprema ŽFK "Spartak" za novu sezonu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 9 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2364

Povezana vest

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

zoran arsić

bojan arsić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.