Komentara: 1
Pregleda: 7131
Foto

FK "Spartak" predstavio pojačanja i pozdravio zlatnog reprezentativca Vojvodića

06.08.2013. u 09:20h
Izvor: FK "Spartak"
FK "Spartak" je predstavio nove igrače koji su nedavno pojačali redove subotičkog Superligaša pred nastupajuću sezonu. Iskorišćena je prilika da se zvanično čestita Spartakovom zlatnom reprezentativcu iz nacionalne selekcije (U-19) koja je nedavno postala šampion Evrope.
FK "Spartak" predstavio pojačanja i pozdravio zlatnog reprezentativca Vojvodića

Danas su predstavljena sedmorica novih igrača koji će biti u konkurenciji za prvi tim Spartaka u novoj takmičarskoj sezoni. Reč je o Milanu Jovaniću koji se vratio u Spartak iz Visle (Poljska), zatim mladi Stefan Milošević koji je došao iz Partizana, napadač Miloš Džugurdić iz Teleoptika, Vladimir Kovačević iz Fk "Vojvodina" i Nemanja Milić dete OFK Beograda koji je poslednjih mesec dana bio angažovan u Hajduku iz Kule i koga je Spartak pratio poslednjih godinu dana, kao i iskusne igrače Iliju Radovića i Marka Vidovića. Pored njih klub su u ovom roku pojačali Veseljko Trivunović, Cicmil kao i golman Budimir Janošević.

Vest oko odlaska Branimira Aleksića je još uvek aktuelna, javljaju nove ponude i po rečima čelnika kluba vrlo je blizu i njegov transfer u neku od Evropskih zemalja.

Uvodnu reč je ima predsednik kluba, Dragan Simović i koji je tom priliom rekao: "Zadovoljan sam periodom koji je iza nas,  tu pre svega mislim na vreme od kraja sezone do sada. Sve se odvijalo kako smo najavljivali i kako smo se nadali. Imali smo određenih problema tu pre svega mislim na finansije, ali pošto smo dobro odradili prelazni rok, za čega treba da se zahvalim Damiru Džimoviću za uspešno okončana tri transfera, možemo mirno da krenemo u onovu sezonu. Da vas podsetim Đorđe Despotović je prešao u Belgiju u ekipu Lokerena, Aleksandar Kovačević u Crvenu Zvezdu, dok je Goran Adamović karijeru nastavio u Slovačkoj u Ružemberoku. Transferi ovih igrača su dokazali da se na veliku scenu može iz Spartaka."

FK "Spartak" predstavio pojačanja i pozdravio zlatnog reprezentativca Vojvodića

Osvrćući se na veći broj pojačanja sa kojima Spartak kreće u novu sezonu, Simović je dodao: "Ekipa je znatno izmenjena u odnosu naprošlu sezonu - Pored ova tri igrača ekipa je pretrpela još neka pomerenja, klub je napustio Vidak Bratić kome je istekao ugovor, Nemanja Čović će pokušati da se oproba u drugom klubu, Nikola Stijaković kao treći golman je takođe napustio klub dok se na naši žalost ozbiljnije povredio Slobodan Novaković. Zbog svih ovih razloga morali smo u ovom prelaznom roku da dovedemo veći broj novih igrača što nije bilo karakteristično za naš klub. Mislim da smo napravili ozbiljan rez i da ćemo u novu sezonu ući sa jačim timom tu prega svega mislim da smo kompaktniji i mirniji i sa boljom radnom atmosferom i mislim da nas očekuje lepa jesen."

FK "Spartak" predstavio pojačanja i pozdravio zlatnog reprezentativca Vojvodića

Pokloni za Milana Vojvodića, zlatnog reprezentativca (U-19)

Milan Vojvodić, mladi fudbaler Spartaka bio je član reprezentacije Srbije do 19 godina koja je pre par dana postala novi Evropski prvak pošto su u finalu pobedili Francusku sa 1:0. Ovim povodom Dragan Simović, predsednik kluba uručio je skroman poklon mladom Vojvodiću i poželeo mu puno sportske sreće u budućnosti. 

"Čestitam mu na velikom uspehu, na tituli prvaka Evrope. Samim tim ostvario je veliki uspeh i za Fk Spartak. Nama je velika čast da igrači Spartaka, poput golmana Aleksića zatim Mirića, Despotovića i Kovačevića koji su nas napustili ovog leta, sada imamo još jednog standardnog reprezentativca Vojvodića. Tu je još i Sili Luka koji je član reprezentacije do 17 godina koju vodi selektor Branislav Nikolić koja je juče osvojila veoma jak turnir u Mađarskoj. Nadam se da će to od sada biti praksa da naši fudbaleri nastupaju u reperezentativnim selekcijama. To je primer OFK Beograda i Rada i to je put kojim Spartak treba da ide. Zbog toga smo i napravili ove promene tj, doveli Predraga Rogana da se brine o omladisnkoj školi i FK Palić da bi što više novih Vojvodića igralo za reprezentaciju." - izjavio je Simović

FK "Spartak" predstavio pojačanja i pozdravio zlatnog reprezentativca Vojvodića

Milan Vojvodić se zahvalio na poklonu, čestitkama i na lepim željama: "Vratili smo se pre tri dana iz Litvanije i sada sumiramo utiske. Presrećan sam što smo postali Evropski prvaci. Otišli smo sa željom da se plasiramo u polufinale ali kada smo grupni deo završili bez poraza uvideli smo da možemo daleko. U ekipi je valadala odlična atmosfera, igrači i selektor su odlično sarađivali i sve to je pomoglo da napravimo najveći rezultat Srbskog fudbala."

Novo fudbalsko prvenstvo počinje već u subotu, a Spartak gostuje Slobodi iz Užica, dok premijeru na domaćem stadionu imaće već nedelju dana kasnije kada će ugostiti ekipu OFK "Beograd".

Izvor: FK "Spartak"
Predstavljanje pojačanja FK "Spartak" za novu sezonu Predstavljanje pojačanja FK "Spartak" za novu sezonu Predstavljanje pojačanja FK "Spartak" za novu sezonu Predstavljanje pojačanja FK "Spartak" za novu sezonu Predstavljanje pojačanja FK "Spartak" za novu sezonu Predstavljanje pojačanja FK "Spartak" za novu sezonu Predstavljanje pojačanja FK "Spartak" za novu sezonu Predstavljanje pojačanja FK "Spartak" za novu sezonu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 7131

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

fudbal

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.