Komentara: 6
Pregleda: 6419
Foto

FK "Spartak" predstavio dva nova pojačanja

15.02.2014. u 12:04h
Izvor: Subotica.com
Fudbalski klub "Spartak" predstavio je danas dva nova pojačanja sa kojima će se u nastavku sezone boriti na dva fronta - u prvenstvu i završnici Kup takmičenja. Prvo pojačanje dolazi kao pozajmljeni igrač iz FK "Vojvodina" i njegovo ime je Janko Tumbasević, drugi član Spartaka je Stefan Petrović, dete Crvene zvezde i dugogodišnji igrač Radničkog iz Kragujevca.
FK "Spartak" predstavio dva nova pojačanja

Nakon obavljenih priprema na Zlatiboru, pa zatim i u Budvi gde je odigrao nekoliko kontrolnih utakmica, Fudbalski klub "Spartak" pre nekoliko dana vratio se u Suboticu i brusi formu za nastavak sezone i borbu za što bolji plasman u nacionalnom prvenstvu, ali i za izlazak u Evropu kroz Kup takmičenje.

S obzirom da je u drugim nacionalnim ligama još uvek u toku prelazni rok, određene promene se dešavaju i u subotičkom superligašu pa su tako i dovedena dva nova pojačanja na koje Spartak ozbiljno računa u narednom periodu. U pitanju su Janko Tumbasević (1985), koji dolazi u Suboticu kao pozajmljeni igrač do kraja ove sezone, a drugi je Stefan Petrović (1990) iz kragujevačkog Radničkog.

FK "Spartak" predstavio dva nova pojačanja

"Janko Tumbasević je kvalitetan i iskusan igrač koji je odigrao veliki broj utakmica kako u Superligi Srbije tako i u inostranstvu. Njegovim dolaskom dobili smo veliko pojačanje na sredini i siguran sam da ćemo njegovim kvalitetom učvrstiti i povezati igru srednjeg reda." - izjavio je Damir Džimović, Sportski direktor FK "Spartak".

Janko je iskusan igrač srednjeg reda koji je karijeru započeo u crnogorskoj Zeti, zatim je od 2007. do 2011. godine nastupao za novosadsku Vojvodinu, da bi potom prešao u Moldavsku ligu u kojoj je odigrao nepune 3 sezone.

FK "Spartak" predstavio dva nova pojačanja

"Došao sam u jedan od organizovanijih klubova u Superligi Srbije, klub koji se takmiči u oba domaća takmičenja. Odlično sam prihvaćen od uprave, stručnog štaba i igrača. Sa nekoliko igrača sam igrao ranije u Vojvodini, a neke znam od ranije iz Superlige. Trudiću se da se što pre uklopim u tim i pomognem ekipi do kraja sezone" - izjavio je Tumbasević

Drugi igrač koji je pojačao "jato golubova" je mladi Stefan Petrović, ponikao u Crvenoj zvezdi, a poslednjih 5 godina nosio je dres Radničkog iz Kragujevca.

"Stefan igra desnog beka i po potrebi veznog igrača i dobro će doći kao zamena Siniši Stefanoviću koji je tokom prelaznog roka otišao u ekipu Novog Pazara." - dodao je Džimović

FK "Spartak" predstavio dva nova pojačanja

"Došao sam u jedan ozbiljan klub i klub sa tradicijom. Drago mi je da ću biti deo ovog tima i da ćemo zajedno postići očekivane rezultate. Radujem se utakmicama u završnici Kupa Srbije i nadam se osvajanju trofeja." - izjavio je Petrović

Uskoro nova pojačanja?

Po pisanjima nekih beogradskih medija Spartak bi u narednom periodu mogao da se kroz pozajmicu pojača sa još dva igrača koji su trenutno članovi Crvene zvezde, a u pitanju su odbrambeni igrač Migel Arauho i golman Miloš Vesić. Dolazak čuvara mreže iz Ljutice Bogdana značilo bi da se u nastavku sezone ne računa na usluge Branimira Aleksića koji je odbio da potpiše produžetak ugovora, pa ga je klub "kaznio" zabranom igranja, iako popularni "Aleksa" ima dozvolu da trenira sa ekipom.

Kontrolna utakmica protiv Bežanije (subota, 13 časova)

FK "Spartak" odigraće danas od 13 časova na Gradskom stadionu poslednju pripremnu utakmicu pred početak sezone, tzv. generalnu probu pred ugošćavanje užičke Slobode (nedelja, 23. februar). Poslednja provera će biti protiv ekipe Bežanije. Ulaz na stadion na današnju kontrolnu utakmicu je besplatan za sve zainteresovane.

Izvor: Subotica.com
Predstavljanje dva nova pojačanja FK "Spartak" Predstavljanje dva nova pojačanja FK "Spartak" Predstavljanje dva nova pojačanja FK "Spartak" Predstavljanje dva nova pojačanja FK "Spartak" Predstavljanje dva nova pojačanja FK "Spartak" Predstavljanje dva nova pojačanja FK "Spartak" Predstavljanje dva nova pojačanja FK "Spartak"
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 6419

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

jelen super liga

damir džimović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.