Komentara: 4
Pregleda: 5315

Fidelinkino brašno ponovo u prodavnicama

09.11.2011. u 16:05h
Izvor: RTV Yueco
Fidelinkino brašno ponovo u prodavnicama

Fidelinkino brašno ponovo će se naći na policama prodavnica u Srbiji, a uskoro i na tržištu zemalja bivše Jugoslavije. Nakon pauze od godinu dana, zbog stečaja u AD Kompanija Fidelinka, Fidelinkin mlin je ponovo pokrenut, kao i proizvodnja brašna pod ovim brendom. Ogranak “Fildelinka mlinarstvo” u Subotici uz pogon u Bajmoku i brend brašna “Fidelinka” zakupila je beogradska kompanija Agroposlovi.

Nakon mesec i po dana pripremnih radnji, kompanija Agroposlovi krenula je sa distribucijom Fidelinkinog brašna u prodajne lance širom Srbije. Agroposlovi su zakupili Fidelinkin mlin i brend Fidelinka za sumu od 15.000 evra mesečno. Kapacitet mlina je 250 tona brašna dnevno, u ovom trenutku proizvodi se oko 180 do 200 tona, skladišni kapacitet je 2.000 tona brašna, koje se pakuje u redizajniranu ambalažu sa starim imenom i plasira na domaće tržište, gde je pre stečaja učešće Fidelinke bilo oko 40%.

Fidelinkin mlin nije radio oko godinu dana. Od nekadašnjih 51 radnika, sada je zaposleno 36 u samom mlinu u Subotici, uz radnike u laboratoriji. Čantavirski mlin nije zakupljen, a pogon u Bajmoku jeste, tako da je ukupno na posao vraćeno oko 70 nekadašnjih radnika Fidelinke.

Sirovina za proizvodnju, pšenica, obezbeđena je na tržištu, uz strogo vođenje računa o politici kvaliteta, a pred sledeću žetvu Agroposlovi će sprovesti sopstvenu kampanju otkupa pšenice.

Nakon “Fidelinka Pekare”, “Fidelinka Mlinarstvo” je drugo preduzeće Kompanije Fidelinka koje je izdato u zakup, a postoji i najava zakupa Fidelinkinog preduzeća za proizvodnju testa.

Da podsetimo, nakon višemesečnih spekulacija Niška AIK banka je kao jedan od poverilaca subotičke Fidelinke podnela zahtev za pokretanje stečaja u toj kompaniji krajem jula prošle godine. Nakon što je matična kompanija otišla u stečaj, u istom statusu našlo se i deset povezanih preduzeća, što je dovelo do privremenog gašenja žitomlinske industrije u Subotici. Dva plana reorganiozacije koje su predložili vlasnici, kompanije „Mineko„ iz Švajcarske i „Movbray system„ s Devičanskih ostrva nisu prihvaćeni.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 5315
Povezane teme

fidelinka subotica

fidelinka u zakupu

fidelinka proizvodi

fidelinkino brašno

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.