Komentara: 4
Pregleda: 3365

Fidelinka nudi 20 dinara za kilogram pšenice

26.06.2012. u 17:37h
Izvor: RTV Yueco
Kompanija Agroposlovi, zakupac Fidelinka mlinarstva, ponudila je ovdašnjim poljoprivrednicima akontativnu cenu ovogodišnje pšenice od 20 dinara po kilogramu. Kako je izjavio komercijalni direktor ove kompanije, Dejan Pilja, "Agroposlovi" kao zakupac Fidelinkinih mlinova, spremni su da otkupe "svu ponuđenu količinu pšenice". On je ocenio da je u ovom momentu jako teško reći koliko će iznositi krajnja cena ovogodišnjeg roda pšenice.
Fidelinka nudi 20 dinara za kilogram pšenice

Već tri dana sa kamionskih i traktorskih prikolica istovara se hlebno zrno u Fidelinci. Kompanija Agroposlovi, zakupac Fidelinkinih mlinova i samog brenda, nakon što je do sada brašno pravila od pšenice sa slobodnog tržišta, otkupljuje žito za svoje potrebe. Do sada je otkupljeno preko 1.000 tona žita. U ovoj kompaniji, na osnovu prvih uskladištenih količina ocenjuju da će ovogodišnji kvalitet zrna biti iznad prosečan, a takav rezultat kvari prisustvo stenice, koja je prisutna i do 4%.

Plan meljave Fidelinkinog mlina u narednom periodu je od 4.500 do 5.000 tona mesečno, odnosno 45.000 do 50.000 tona u narednih godinu dana. Prema rečima komercijalnog direktora Agroposlova, slobodna je volja poljoprivrednika da li će im prodati pšenicu po akontativnoj ceni od 20 dinara, ili će je uskladištiti pod jasno utvrdjenim uslovima. On je napomenuo da se prijemna mesta "Agroposlova" nalaze u Subotici, Aleksandrovu i u Bajmoku, a prijem se vrši od 6 do 22 sata uveče.

Agroposlovi su u oktobru 2011. godine zakupili brend Fidelinka i dva mlina sa ciljem da obnove proces meljave pšenice u Aleksandrovu i kukurza u Bajmoku. Na taj način, 70 radnika koji su zbog stečaja Fidelinke ostali bez posla vraćeno je na radna mesta.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 9 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3365
Povezane teme

fidelinka subotica

agroposlovi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.