Komentara: 2
Pregleda: 5817

Festival "Omladina" u subotu na Stadionu malih sportova, grupa "Galija" od 23 časa

25.05.2018. u 15:05h
Izvor: Subotica.com
U subotu, na Stadionu malih sportova održaće se takmičarsko veče 37. Festivala "Omladina", a kao kulminacija večeri biće nastup kultnog pop-rok sastava "Galija". Program počinje u 20 časova, a ulaz će biti besplatan do 21 čas.
Festival "Omladina" u subotu na Stadionu malih sportova, grupa "Galija" od 23 časa

Festival se održava pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, za njega je izvdojeno 900.000 dinara. Četvrtu godinu za redom organizacija je poverena lokalnoj Kancelariji za mlade (KZM).

U takmičarskom programu trdicionalnog festivala koji afirmiše mlade bendove i soliste naćiće se sedam bendova, uz dva benda koji će nastpiti u revijalnom delu, Svakako najveća atrakcija ovogodišnjeg festivala je bend "Galija", koji ove godine slavi 40 godida postojanja, ali i 40 godina od svog prvog nastupa na ovom subotičkom festivalu, koji im je dalje otvorio vrata bogate jugoslovenske muzičke scene. Kao predgrupa Galiji pred posetioce festivala "Omladina 2018" na binu će beogradska grupa "Viva vops", prošlogodišnji pobednik RTS-ove emisije "Bunt", koju vodi Branka Glavonjić.

Sutrašnji program i aktivnosti najavili su Njegoš Đukanović, koordinator Kancelarije za mlade Subotica i Armand Mesaroš, koordinator programa Festivala.

Takmičarski program počinje u 20 časova, predviđeno je da se završi do 22 časa, nakon čega na binu izlazi Viva vops. Organizator je kao i ranijih godina obezbedio besplatan ulaz do 21 čas, a zatim će se ulaz naplaćivati 300 dinara.

Bendovi koji je stručni žiri odabrao su: The Coil (Subotica), Gospodin Gorki (Osijek), Tonal (Skoplje), Skadrilla (Beograd), Pourpur (Kruševac), Ki (Kumanovo, MK) i Sirius (Subotica)

Festival "Omladina" u subotu na Stadionu malih sportova, grupa "Galija" od 23 časa

Kao i ranijih godina, od kada je u organizaicju uključena KZM, veliki broj volontera pomoćiće da se održi zadovoljavajući nivo i da sve prođe u najboljem redu.

- Ove godine imaćemo rekordan broj volontera, što je ustvari glavni cilj Kancelarije za mlade jer želimo da mladi što češće budu u ulozi kreatora sadržaja kulturnih događaja u našem gradu. - rekao je Đukanović

Subotica će i ove godine ugostiti muzičare iz regiona, one koji će nastupiiti u zvaničnom takmičarskom delu programa, kao i onih koji ih prate i podržavaju.

- Od ove godine uvodimo novinu, a to je da ćemo održati svojevrsni afterparti, u nedelju, na prostoru Mini Jugoslavije, u okviru njihovog obeležavanja Dana mladosti, gde će biti organizovan zajednički ručak za sve naše goste, čime ćemo se oprostiti od njih i zahvaliti im se na učešću. - rekao je Mesaroš

Festival "Omladina" u subotu na Stadionu malih sportova, grupa "Galija" od 23 časa

Organizatori su se zahvalili Gradskoj upravi na velikoj podršci, kao i brojnim preduzećima koji su prepoznači značaj ovakve manifestacije, među kojima je svakako firma AudioSolutions koja će i ove godine obezbediti binu i odličan zvuk.

Pobednik prošlogodišnjeg izdanja je bend "Phobos" iz Beograda.

Izvor: Subotica.com
Najava festivala "Omladina 2018" Najava festivala "Omladina 2018" Najava festivala "Omladina 2018" Najava festivala "Omladina 2018" Najava festivala "Omladina 2018" Najava festivala "Omladina 2018" Najava festivala "Omladina 2018"
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 5817

Povezane vesti

Povezane teme

Armand Mesaroš

festival omladina

njegoš đukanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.