• Pregleda: 1266

Festival klasične gitare od 12. do 14. aprila u Savremenoj galeriji

Festival klasične gitare "EuroStrings" održaće se od 12. do 14. aprila u Savremenoj galeriji Subotica. Svi koncerti će počinjati u 19 časova, a ulaz za sve ljubitelje muzičkog stvaralaštva za gitaru biće slobodan.
Festival klasične gitare od 12. do 14. aprila u Savremenoj galeriji

"EuroStrings" je prva evropska platforma za klasičnu gitaru, koja uključuje 14 evropskih zemalja i gitarskih festivala, u periodu od 2018. do 2021. godine.

Ovogodišnji program biće realizovan i u našem gradu, kroz projekat "EuroStrings Subotica-Szeged", u zajedničkoj organizaciji Asocijacije gitarista Vojvodine i srodnog udruženja iz Mađarske Szó-Tér, a uz podršku Univerziteta u Segedinu. Domaćin festivala biće Savremena galerija Subotica, dok će Udruženje Electe imati udeo u organizatorsko-marketinškoj podršci.

Tokom tri dana trajanja, na festivalu klasične gitare nastupiće umetnici iz Bugarske, Mađarske, Francuske, Ukrajine, Italije, a gosti koncerata biće najbolji gitaristi srednje Muzičke škole Subotica.

Kao solisti nastupiće Boyan Doyčev (Bugarska), Raphael Feuillatre (Francuska), Dmytro Omelchak (Ukrajina), Péter Girán (Mađarska), Andrea Roberto (Italija) i Gergely Bozsóki (Mađarska) kao deo kvinteta Funusual Quintette.

Svi koncerti se održavaju u Savremenoj galeriji od 19 časova. Festival će otvoriti nastupi Boyan Doyčev i Gergely Bozsóki & Funusual quintette, u petak nastupaju Raphael Feuillatre i Dmytro Omelchak. Poslednjeg dana, u subotu, nastupiće Péter Girán  i Andrea Roberto.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

3
Nedim Odgovori
A gde se nalazi Savremena galerija u Subotici???
Mesto
Savremena galerija Subotica (Likovni susret) - Park Rajhl Ferenca 5, Subotica
https://sgsu.org.rs/
SISTEM, kako god okreneš Odgovori
Savremeno je samo ono što je evropski. Još jedan totalitarizam! Pojedincu silom nameću ulogu roba interesnih standarda. Ako niste za evropsko onda ste otpadnik. Zato je tolika gužva u poltronisanju. Ne zna se ko se više čepi sistemu koji puca po šavovima i nestaje. Ovi "naši" su u prvim redovima. Stotine hiljada bezvrednjakovića koji niti imaju šta da kažu niti znaju šta da rade sem da se dupeuvlače i šire damagogiju, nekada o Jugoslaviji, posle o Velikoj Srbiji, a danas o Evropi i Rusiji, I o Najnovijoj Jugoslaviji. Zasviraće oni, posle gusala, i evropsku gitaru ako to donosi koricu hleba. Ili kakvo janje.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.