Komentara: 3
Pregleda: 1726

Festival klasične gitare od 12. do 14. aprila u Savremenoj galeriji

10.04.2018. u 12:56h
Izvor: Subotica.com
Festival klasične gitare "EuroStrings" održaće se od 12. do 14. aprila u Savremenoj galeriji Subotica. Svi koncerti će počinjati u 19 časova, a ulaz za sve ljubitelje muzičkog stvaralaštva za gitaru biće slobodan.
Festival klasične gitare od 12. do 14. aprila u Savremenoj galeriji

"EuroStrings" je prva evropska platforma za klasičnu gitaru, koja uključuje 14 evropskih zemalja i gitarskih festivala, u periodu od 2018. do 2021. godine.

Ovogodišnji program biće realizovan i u našem gradu, kroz projekat "EuroStrings Subotica-Szeged", u zajedničkoj organizaciji Asocijacije gitarista Vojvodine i srodnog udruženja iz Mađarske Szó-Tér, a uz podršku Univerziteta u Segedinu. Domaćin festivala biće Savremena galerija Subotica, dok će Udruženje Electe imati udeo u organizatorsko-marketinškoj podršci.

Tokom tri dana trajanja, na festivalu klasične gitare nastupiće umetnici iz Bugarske, Mađarske, Francuske, Ukrajine, Italije, a gosti koncerata biće najbolji gitaristi srednje Muzičke škole Subotica.

Kao solisti nastupiće Boyan Doyčev (Bugarska), Raphael Feuillatre (Francuska), Dmytro Omelchak (Ukrajina), Péter Girán (Mađarska), Andrea Roberto (Italija) i Gergely Bozsóki (Mađarska) kao deo kvinteta Funusual Quintette.

Svi koncerti se održavaju u Savremenoj galeriji od 19 časova. Festival će otvoriti nastupi Boyan Doyčev i Gergely Bozsóki & Funusual quintette, u petak nastupaju Raphael Feuillatre i Dmytro Omelchak. Poslednjeg dana, u subotu, nastupiće Péter Girán  i Andrea Roberto.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 1726

Povezana dešavanja

Povezane teme

koncert

savremena galerija subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.