Komentara: 0
Pregleda: 509

EuroStrings Subotica – festival klasične gitare (1. dan)

12. april 2018. u 19:00 časova
Savremena galerija Subotica Više detalja

EuroStrings – festival klasične gitare  biće održan u Savremenoj galeriji Subotica od 12. do 14. aprila, a koncerti će počinjati u 19.00 časova. Ulaz na koncerte je slobodan za sve ljubitelje muzičkog stvaralaštva za gitaru, kao i za sve one koje put navede u naš grad.

EuroStrings je prva evropska platforma za klasičnu gitaru, koja uključuje 14 evropskih zemalja i gitarskih festivala, u periodu od 2018. do 2021. godine. Platforma je pod pokroviteljstvom fonda Evropske unije Kreativna Evropa.

U okviru festivala EuroStrings Subotica nastupiće umetnici iz Bugarske, Mađarske, Francuske, Ukrajine, Italije, a gosti koncerata biće najbolji gitaristi srednje Muzičke škole Subotica.

Na EuroStrings festivalu u Subotici nastupiće kao solisti Boyan Doyčev (Bugarska), Raphael Feuillatre (Francuska), Dmytro Omelchak (Ukrajina), Péter Girán (Mađarska), Andrea Roberto (Italija) i Gergely Bozsóki (Mađarska) kao deo kvinteta Funusual Quintette.

12. april
Savremena galerija Subotica, 19.00
– Boyan Doyčev (Bugarska)
– Gergely Bozsóki (Mađarska) & Funusual Quintette

13. april
Savremena galerija Subotica, 19.00
– Raphael Feuillatre (Francuska)
– Dmytro Omelchak (Ukrajina)

14. april
Savremena galerija Subotica, 19.00
– Péter Girán (Mađarska)
– Andrea Roberto (Italija)

EuroStrings Subotica – festival klasične gitare (1. dan)
Povezana vest
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.