• Pregleda: 1887

Evropa bez granica

Završna konferencija IPA prekograničnog projekta BORDERLESSEUR-Evropa bez granica, koji je realizovalo subotičko Udruženje građana SPOT u saradnji sa našim severnim susedima, Južnonizijskom omladinskom fondacijom za omladinu i slobodno vreme DIETA, održana je danas.
Evropa bez granica

Realizacija projekta vrednog oko 70.000 evra, trajala je deset meseci i za to vreme, tridesetoro mladih ljudi iz Srbije i Mađarske je u dva navrata učestvovalo u desetodnevnim kampovima u Subotici i u Segedinu, u kojima su imali priliku da uče o demokratiji, EU i pisanju projekata, a i sprovedena je anketa putem interneta o tome šta mladi podrazumevaju pod demokratijom, sve sa ciljem da se ova populacija međusobno bolje upozna, za šta inače, zbog smanjene mobilnosti, nema mogućnosti.

Podršku ovom projektu, pružio je i grad, i to će biti slučaj sa svim projektima koji se odnose na mlade, jer je to uvod u revidiranje Akcionog plana za ovu populaciju i pokretanje rada Kancelarije za mlade.

Izvor: RTV City

povezane teme

1
Milan Odgovori
"Evropa bez granica" u trošenju novca iz prekograničnih fondova EU na radost političkog establišmenta "sa obe strane grane"...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.