Komentara: 2
Pregleda: 3266

Electe: Otvaranje koncertne sezone

18.02.2014. u 12:22h
Izvor: RTV City
Na današnjoj konferenciji za medije Udruženje "Electe", najavilo je program svečanog otvaranja treće Koncertne sezone 2014. koncertom koji će se održati u Velikoj većnici Gradske kuće, u petak 21. februara sa početkom u 20 časova.
Electe: Otvaranje koncertne sezone

Na prvom koncertu u ovogodišnjoj sezoni nastupiće klavirski trio, ansambl osnovan u Novom Sadu, a deluje u sastavu, Laura Levai Aksin – flauta, Rita Kinka – klavir i Marko Josifovski – violina. Trio će na koncertu svečanog otvaranja sezone izvesti dela Johana Sebastijana Baha Sonata g-mol BWV1029, Bohuslava Martinua Sonata za flautu, violinu i klavir i Trio za flautu, violinu i klavir Ninoa Rote.

Tokom vikenda 21-23. februara u Muzičkoj školi Subotica, biće održan festival Femus na kome će se takmičiti 112 mladih umetnika u disciplinama flauta, klarinet, saksofon i to u pet različitih uzrasnih kategorija. Članovi žirija, koji i ove godine čini internacionalni žiri, su profesori Tomislav Žužak (Zagreb), Žolt Romoš (radi u Pečuj, Budimpešta) i Aleksandar Tasić (Novi Sad), nagradiće najbolje učenike posebnim priznanjima. I ove godine na festivalu će se takmičiti đaci nižih i srednjih muzičkih škola iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Srbije.

Electe: Otvaranje koncertne sezone

foto: electe.org

Poslednje večeri festivala Femus 23. februara, sa početkom u 20 časova, u Velikoj većnici Gradske kuće, subotičkoj publici će se predstaviti najbolji takmičari svih kategorija, te će nakon izvedenog muzičkog dela programa stručni žiri dodeliti glavne nagrade festivala.

Na ovogodišnjem festivalu biće dodeljene nagrade za najbolje muzičke pedagoge i korepetitore u svim takmičarskim disciplinama.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 3266

Povezana vest

Povezane teme

koncert

electe

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.