Komentara: 20
Pregleda: 10038

Ekološki mrav postavljen na Radijalcu

13.06.2012. u 17:27h
Izvor: RTV Yueco
Na šetalištu Radijalac postavljena je skulptura povećeg eko mrava načinjena od kovanog gvožđa i žice. Prolaznici će moći da iskorištene baterije ubace u mrava, a kada se napuni radnici Čistoće će skulpturu isprazniti, a baterije ostaviti skloniti. Pored mrava, postoji i tabla sa opisom čemu skulptura služi.
Ekološki mrav postavljen na Radijalcu

Arpad Slančik i Goran Vuletić su izradili eko mrava. Reč je o projektu koji je podržao grad. Na ovaj način će građani moći da se upoznaju sa postupkom odlaganja iskorištenih baterija.

’Eko mrav’ je kontejner za prikupljanje baterija i na interesantan način služi za promociju odlaganja opasnog otpada na propisan način. Grad je pokrenuo i akciju u kojoj su kutije za odlaganje opasnog otpada postavljene u Trgoprometovim prodavnicama i školama.

U lokalnoj samoupravi objašnjavaju da do kraja godine treba da nabave još 100 kutija za odlaganje baterija. Na taj način će se i u drugim ustanovama i firmama u gradu na propisan način moći odlagati baterije.

Ekološki mrav - Radijalac

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 10 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 10038
Povezane teme

radijalac

jkp čistoća i zelenilo

eko mrav

ekološki mrav

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.