Komentara: 3
Pregleda: 4194
Foto

Edukativnim radionicama do neophodnih poslovnih veština

12.03.2019. u 14:25h
Izvor: Subotica.com
Kako da razvuju uspešnu poslovnu strategiju, te pronađu sredstva i kupce za svoje proizvode, maturanti subotičkih srednjih škola imaju priliku da nauče na seriji od pet edukativnim radionicama koje je pokrenuo Ekonomski fakultet, s ciljem da u ovom periodu, kada se opredeljuju između nastavka školovanja ili pokretanja sopstvenog biznisa, steknu neophodne poslovne veštine.
Edukativnim radionicama do neophodnih poslovnih veština

Prva u nizu radionica "Ko može biti kupac tvojih proizvoda" održana je juče u prostorijama Ekonomske škole "Bosa Milićević", a u narednim danima maturanti će odslušati još četiri predavanja, na kraju kojih će im biti uručeni sertifikati. Prema rečima dr Nenada Đokića, docenta na Departmanu za trgovinu, marketing i logistiku na Ekonomskom fakultetu u Subotici, sve radionice su interaktivne, u trajanju od sat i po vremena, kako bi se polaznicima omogućilo da uz kvalitetno znanje, dobiju i odgovore na sva pitanja.

- Reč je o temama koje su beskrajno značajne, a kroz koje su oni možda već prošli, a da toga možda nisu ni bili svesni. Naš zadatak je da to probudimo u njima, da ih osvestimo i povežemo sve u jednu celinu koja ima smisla, te da zajedničkim snagama pokušamo da obezbedimo što kvalitetnije znanje i život budućim generacijama, njihov ostanak ovde i razvijanje u poslovnom i svakom drugom smislu - objasnio je dr Đokić.

Edukativnim radionicama do neophodnih poslovnih veština

Seriju od pet edukativnih radionica pod nazivom "Stekni biznis veštine", pokrenuo je Ekonomski fakultet u Subotici s ciljem da u ovom periodu, kada se maturanti opredeljuju između toga da li da nastave školovanje ili pokrenu sopstveni biznis, steknu određene poslovne veštine koje će im, kako naglašava naš sagovornik, biti od velike koristi bez obzira na to čime se u budućnosti baviti.

- U kojoj god sferi poslovao, koja naizgled ni ne mora da ima dodirnih tačaka s ekonomijom, menadžmentom i biznisom, čovek mora da poznaje bar osnove biznis veština, kako bi se njegov posao mogao razvijati u željenom pravcu. Ne vredi ako je neko dobar stomatolog, obućar ili bilo šta drugo, ako ne zna kako da dođe do svojih pacijenata, kupaca ili gde da pokrene biznis. Kako razmeti ono šta poslodavac traži, kako istaći svoje osnovne kvalitete i gde pronaći sredstva i unovčiti svoje talente, jestu teme kojima ćemo se moje kolege i ja baviti na ovim radionicama - rekao je dr Đokić.

Edukativnim radionicama do neophodnih poslovnih veština

Već danas je na redu druga radionica, koju će održati Branimir Kalaš, na temu gde pronaći novac za pokretanje poslovnog poduhvata, dok će u sredu uslediti radionica na kojoj će Bojan Matkovski govoriti o promociji, odnosno dovođenju kupaca preko društvenih mreža. Narednog ponedeljka, maturanti će biti u prilici da nauče kako da oforme pobednički tim, o čemu će govoriti Nemanja Berber, dok će se serija završiti radionicom Bojana Lekovića, na temu kako razviti uspešan poslovni model.

Izvor: Subotica.com
Predavanje "Stekni biznis veštinu" Predavanje "Stekni biznis veštinu" Predavanje "Stekni biznis veštinu" Predavanje "Stekni biznis veštinu" Predavanje "Stekni biznis veštinu" Predavanje "Stekni biznis veštinu" Predavanje "Stekni biznis veštinu" Predavanje "Stekni biznis veštinu"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 1 mesec
Komentara: 3
Pregleda: 4194

Povezana vest

Povezana dešavanja

Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

ekonomska srednja škola

besplatna radionica

poslovna edukacija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.