Komentara: 3
Pregleda: 5877
Foto

Budući brucoši upoznali prednosti studiranja na Ekonomskom fakultetu

10.05.2019. u 15:50h
Izvor: Subotica.com
Ekonomski fakultet u Subotici otvorio je danas svoja vrata za buduće brucoše kako bi se upoznali sa obrazovnim profilima i aktivnostima koje čine studentski život u našem gradu. Ovom prilikom, polaznicima kursa "Stekni biznis veštine" svečano su uručeni sertifikati, a mladi maturanti su učestvovali i u izboru za najbolju reklamu za slogan fakulteta.
Budući brucoši upoznali prednosti studiranja na Ekonomskom fakultetu

Za buduće brucoše, Ekonomski fakultet pripremio je info pulteve sa svim obrazovnim profilima, na kojima su mogli da se informišu kako od predmetnih profesora, tako i od studenata, šta je ono što ih očekuje u nastavku školovanja. Kako je istakao Aleksandar Čučković, prodekan za osnovne i master studije, vrata fakulteta su za njih uvek otvorena, a današnji dan bio je prilika da se na organizovan, ali nešto ležerniji način upoznaju s prostorom, ponudom, mogućnostima i uslovima studiranja.

- Većina ovih mladih ljudi je po prvi put u ovom prostoru koji im je dalek i još uvek nepoznat, ali verujem da će im, ukoliko se opredele da upišu Ekonomski fakultet, ova zgrada postati poznata, pa čak i draga, bez obzira na sve što studiranje donosi - rekao je Čučković, dodajući da je pred zainteresovanim kandidatima raznovrstan izbor, budući da imaju mogućnost da konkurišu na osam studijskih programa, među kojima su Agrarna ekonomija i agrobiznis, Evropska i međunarodna ekonomija i biznis, Finansije, bankarstvo i osiguranje, Marketing, Menadžment, Računovodstvo i revizija, Trgovina i Poslovna informatika.

Budući brucoši upoznali prednosti studiranja na Ekonomskom fakultetu

Budući brucoši upoznali prednosti studiranja na Ekonomskom fakultetu

Budućim studentima dobrodošlicu je poželeo i Nenad Đokić, docent na Departmanu za trgovinu, marketing i logistiku, s rečima da je pred njima najlepši period života, odnosno period studiranja. Takođe, imao je i reči ohrabrenja, ističući da je fakultet pronašao način kako da vrednuje njihov dosadašnji trud i rad tokom četvorogodišnjeg školovanja.

- Nije u redu da deca četiri godine uče i završavaju srednju školu, a da sve to nosi 40 bodova, a onda kada dođu da polažu prijemni ispit, za sat i po vremena treme i pritiska osvoje 60 bodova. Više puta sam dežurao na prijemnim ispitima i zaista se dešavalo da dobra, vredna i pametna deca ne urade prijemni najbolje što mogu, zato što ih pojede trema. Tako smo pronašli rešenje da svim kandidatima damo unapred poznata pitanja za prijemni ispit. Pošto biraju samo dva predmeta koja će polagati, to znači da imaju 200 kratkih pitanja da nauče, pri čemu su profesori koji su sastavljali zbirke, uz pitanja priložili i odgovore, tako da je to način da smanjimo uticaj treme i svima pružimo jednaku mogućnost da se pokažu - istakao je Đokić.

Budući brucoši upoznali prednosti studiranja na Ekonomskom fakultetu

Dan otvorenih vrata bio je i prilika da se učenicima Ekonomske škole "Bosa Milićević", koji su tokom marta pohađali edukativne radionice na temu "Stekni biznis veštine", svečano uruče zasluženi sertifikati. Nakon toga, budući studenti su bili u mogućnosti da se detaljno informišu o prijemnim ispitima, kao i da se oprobaju u ulozi stručnog žirija pri izboru za najbolju reklamu za slogan fakulteta.

- Slogan "Razlike u izboru" je ono što najbolje ukazuje na prednosti našeg fakulteta. Ekonomski fakultet je jedinstven po tome što studentima pruža mogućnost da studiraju kod kuće, dakle iz Subotice, a ukoliko žele, jednu godinu studija mogu da završe u Novom Sadu, pri čemu im se fakultet ni na koji način ne prekida. To važi i za studente iz Novog Sada, kojima pružamo mogućnost da jednu godinu završe u Subotici i mislim da tako nešto nijedan fakultet do sada nije ponudio svojim studentima - poručio je Đokić.

Budući brucoši upoznali prednosti studiranja na Ekonomskom fakultetu

Izvor: Subotica.com
Dan otvorenih vrata Dan otvorenih vrata Dan otvorenih vrata Dan otvorenih vrata Dan otvorenih vrata Dan otvorenih vrata Dan otvorenih vrata Dan otvorenih vrata
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 11 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 5877

Povezana vest

Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

dan otvorenih vrata

otvorena vrata

aleksandar čučković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.