Komentara: 4
Pregleda: 5090

Dveri: "U laži su kratke noge"

11.05.2017. u 16:20h
Izvor: Srpski pokret "Dveri"
Saopštenje Gradskog odbora Srpskog pokreta Dveri Subotica prenosimo u celosti.
Dveri: "U laži su kratke noge"

Od početka migrantske krize Gradski odbor Srpskog pokreta Dveri Subotice je izdao par saopštenja. Nije istina to što tvrdi Savez Vojvođanskih Mađara da su oni prvi ustali protiv izgradnje stanova za migrante.

Dveri Subotice su svoje prvo saopštenje oko migrantske krize  izdali 29.07.2015 godine gde smo naše građane upozorili na mogućnost otvaranja Prihvatnog centra u Subotici. Vlast je građane obavestila da će to biti samo punkt gde bi se migranti okupali i dalje nastavili put.

16.11.2015 je otvoren i  pojam Prihvatni centar je postao uobičajen izraz koji su svi upotrebljavali. Saznanjem da će doći do izgradnje stanova za smeštaj migrantskih porodica Srpski pokret Dveri Subotice iskazuje svoj dobro poznati stav i izdaje saopštenje 3 dana pre SVM–a. Ovim saopštenjem želimo samo da ukažemo na činjenice i doslednosti pri vođenju politike. Nama je interes građana na prvom mestu a laž i nepravda je nešto čega se gnušamo.

Ipak Srpski pokret Dveri Subotice ostaviće po strani stranačko prepucavanje i radeći u interesu građana želi da veruje da je podrška od strane SVM iskrena i da će se i druge stranke priključiti ovoj borbi. Odustajanje od gradnje stanova bi bila najlogičnija odluka svih aktera u gradskoj skupštini.

Izjave i objašnjenja državnog sekretara Nenada Ivaniševića smatramo nekorektnim i za nas on nije državni sekretar jer da je državni radio bi za interese države Srbije i njenih građana a ne protiv njihovog stava i raspoloženja(što se može proveriti na referendumu). Uzimanja para od raznih projekata iz EU nije uvek na dobrobit naših građana.

Smatramo da Skupština grada Subotice može doneti odluku o odbacivanju projekta za izgradnju stanova za smeštaj migranskih porodica i o raspuštanju Prihvatnog centra. Ako do takve odluke nedođe jedino iskreno i pravo rešenje je da se raspiše lokalni referendum pa da svi građani učestvuju u odluci o tako važnom pitanju.

To što je napravljen dogovor Vlade Republike Srbije i Norveške Vlade na štetu građana Subotice još može da se ispravi u  Skupština grada Subotice.

// kraj saopštenja.

Izvor: Srpski pokret "Dveri"
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 5090

Povezana vest

Povezane teme

dveri

migranti

srpske dveri

dveri srpske

pokret dveri subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.