Komentara: 28
Pregleda: 4653

Dveri: Počinje naseljavanje migrantima

24.04.2017. u 16:38h
Izvor: Srpski pokret "Dveri"
Saopštenje Gradskog odbora Pokreta "Dveri" Subotica povodom najave izgradnje stambenih jedinica za šest migrantskih porodica prenosimo u celosti.
Dveri: Počinje naseljavanje migrantima

Na sajtu grada Subotice je osvanuo poziv ,, Javna prezentacija urbanističkog projekta za izgradnju objekata za smeštaj migrantskih porodica sa urbanističko-arhitektonskom razradom lokacije na k.p. br. 19397 k.o. Stari Grad u Subotici,,. Predviđena  je izgradnja 6 stambenih jedinica po 44 m2 u sklopu Gerontološkog centra.

Niko od građana Subotice nije bio upoznat sa ovakvom odlukom čelnika grada.Da li postoji odluka skupštine grada za izgradnju objekata za smeštaj migranata?.Postoji samo lokalni akcioni plan koji je  važio do 2016 i koji je predviđao aktivnosti  za rešavanje pitanja izbeglih, interno raseljenih lica i povratnika u gradu Subotici.Pod ovim su se podrazumevali građani koji su u readmisiji vraćeni iz EU.

Srpski pokret Dveri Subotice se i ovom razmeštaju protivi jer se bez glasa građana razmeštaju po mestima gde se narušava nacionalna struktura stanovništva umesto da se povratak vrši u mesta i opštine iz kojih su i otišli put zapada.Vrhunac gluposti je ovaj javni poziv gde se na mala vrata otvara pitanje smeštaja migranata koji će zatražiti azil u Republici Srbiji.Po kojem to automatizmu se dobija azil.Pa zar država nema pravo da ih odbije ?.Ili lokalna vlast zna mnogo više o planu naseljavanja migranata u Subotici .

Srpski pokret Dveri Subotice postavlja pitanje lokalnoj vlasti,,Ko vam je naložio da jedan ovakav projekat sprovedete u delo,, ?.

Kad bi razmišljali o interesu svojih građana tada bi javni poziv glasio ,,Javni poziv za izgradnju objekata za smeštaj socijalno ugroženih porodica na teritoriji grada Subotice,,.

Da li predviđena mogućnost da objekti budu u okviru gerontološkog centra znači i doživotnu grbaču na budžetu Republike Srbije gde će im biti obezbeđena ishrana naravno prilagođena njihovoj kulturi i običajima.

Ono što nas zabrinjava da bi se objekat izgradio bez saglasnosti skupštine grada  uvidom u dokumentaciju kao naručilac posla se pojavljuje Gerontološki centar.Time je Gerontološki centar izašao iz svoje nadležnosti jer u opisu delatnosti kojom se bavi  nema pružanja usluga i smeštaj migranata čime je prekršen zakon.

Srpski pokret Dveri Subotice smatra da se ovakva pitanja od suštinskog značaja za građane Subotice mogu rešiti samo referendumom gde bi građani potvrdili ili odbacili ideju naseljavanja migrantima.  

Izvor: Srpski pokret "Dveri"
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 28
Pregleda: 4653

Povezana vest

Povezane teme

migranti

migranti u subotici

prihvatilište za migrante

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.