Komentara: 41
Pregleda: 14914

Ivanišević: Nema naseljavanja migranata

09.05.2017. u 16:19h
Izvor: Subotica.com
Vest da će u Subotici, u sklopu Gerontološkog centra, sredstvima Kraljevine Norveške biti izgrađeno šest stambenih jedinica za privremeni smeštaj porodica tražilaca azila, podelila je subotičku javnost.
Ivanišević: Nema naseljavanja migranata

Uz podršku Saveza vojvođanskih Mađara počelo je prikupljanje peticije protiv ove odluke, koju je do sada potpisalo više od 3.700 građana. Peticija je predata Sekretarijatu za građanstvo, koje treba da izda neophodne dozvole za izgradnju, a da li će ona imati efekta videće se narednih dana.

Nadležni, međutim, poručuju da nema mesta za zabrinutost građana jer se migranti neće naseljavati, već će tokom 18 meseci trajanja projekta u tim objektima privremeno, dok traje procedura dobijanja azila, biti smešteno šest majki sa decom.

- Ne naseljavamo migrante, oni ne žele da ostanu u Srbiji i stanuju u Subotici! Radi se o šest majki sa decom koje će ako uđu u azilnu proceduru možda biti smeštene u te objekte – kategorično će Nenad Ivanišević, državni sekretar u Ministarstvu rada, koji je u ime Vlade Srbije potpisnik ovog projekta. - Po prestanku projekta, sve postaje vlasništvo Grada Subotice, kao što je to slučaj sa ambulantom, novom zgradom Hitne pomoći, novom fiskulturnom salom u OŠ „Đuro Salaj“, igralištem na Paliću... Moglo se sve to graditi i u drugim gradovima, ali mi smo se zalagali da to bude u Subotici, u koju je uprotekle dve godine  uloženo više od 2.2 miliona evra. Niko nema nameru da naseli ljude, te jedinice neće biti dodeljivane kao stanovi bilo kome, a posebno ne migrantima, a posle svega će ostati u vlasništvu Gerontološkog centra. Prihvatni centar u Subotici je otvoren upravo potpisima ljudi koji su inicirali peticiju, pa mi nije jasno šta se to promenilo, sem toga što više nisu na vlasti.

Trenutno u Subotici ima 130 migranata i svi su smešteni u Prihvatnom centru.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 41
Pregleda: 14914

Povezane vesti

Povezane teme

Nenad Ivanišević

migranti

migranti u subotici

imigranti

migrantska kriza

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.