Komentara: 0
Pregleda: 2467

Dve nedelje rada "EU kutka"

27.09.2012. u 22:36h
Izvor: RTV Yueco
Evropski kutak Fondacije „Danilo Kiš“ počeo je sa radom pre dve nedelje. Smešten je u prostorijama Omladinskog kluba „Skladište“, a njegov cilj je da se mladim ljudim omogući da sarađuju na izradi projekata iz oblasti kulture i stvaralaštva uz pomoć stručnjaka i tehničku podršku.
Dve nedelje rada "EU kutka"

Odabrane projekte će mladi moći podneti na finansiranje odgovarajućim fondovima i donatorskim institucijama u zemlji i/ili inostranstvu uz pomoć Fondacije “Danilo Kiš” i “Evropskog pokreta u Srbiji, Subotica”.Interesovanje mladih ljudi postoji i to najviše za pisanje projekata i volontiranje u evropskim gradovima.

Darko Bačlija je predsednik Sportskog kluba ekstremnih sportova „Spartak“ u Subotici. On koristi usluge EU kutka od samog otvaranja. Darko kaže da je klub imao ideju za projekat podrške otvaranja i unapređenja ekstremnih sportova u Subotici i pre, a otvaranje EU kutka su iskoristili da potraže stručnu pomoć za izradu projekta. 

Evropski kutak je projekat koji realizuje Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo „Danilo Kiš“ uz podršku Evropskog pokreta u Srbiji. EU kutak nudi mogućnost svim mladim ljudima, neformalnim udruženjima mladih, udruženjima građana, umetnicima, kulturnim radnicima i ostalim pojedincima sa teritorije grada Subotice koji su zainteresovani da se angažuju na izradi projekata iz oblasti kulture i stvaralaštva.

Odabrane projekte će mladi moći podneti na finansiranje odgovarajućim fondovima i donatorskim institucijama u zemlji i/ili inostranstvu uz pomoć Fondacije “Danilo Kiš” i “Evropskog pokreta u Srbiji, Subotica”. Za sada EU kutak koristi dva računara i internet konekciju u vlasništvu „Fondacije“.

EU kutak radi u prostorijama Omladinskog kluba “SKLADIŠTE" svakog radnog dana od 12 do 14 časova na srpskom i na mađarskom jeziku. U tom periodu je mladima na raspolaganju prostor, računar i pomoć stručnog lica, dok će „Evropski pokret u Srbiji, Subotica“ pomoći mladima kroz povezivanje sa mogućim donatorima i u pribavljanju stručnih publikacija.

Eu Kutak - Omladinski klub Skladište Subotica

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2467

Povezana vest

Povezane teme

Fondacija Danilo Kiš

skladište

omladinski klub "skladište"

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.