Komentara: 1
Pregleda: 3585

Online EU kutak - prakse, seminari, stipendije...

13.11.2012. u 16:48h
Izvor: Fondacija "Danilo Kiš"
Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo „Danilo Kiš“ u saradnji sa udruženjem „Evropski pokret u Srbiji, Subotica“ nastavlja zajednički projekat "EU KUTAK" koji je započet u septembru ove godine sa ciljem da se svakoj mladoj osobi u Subtici i okolini pruži bolja mogućnost korišćenja informacija vezanih za mlade i Evropsku Uniju.
Online EU kutak - prakse, seminari, stipendije...

Mladima je u Omladinskom klubu "SKLADIŠTE" svakodnevno od 12 do 14 časova na raspolaganju računar sa internet konekcijom i asistencija dve stručne osobe – mentora za rad sa mladima na srpskom i mađarskom jeziku, koji pružaju informacije i pomažu u realizaciji omladinskih ideja.

Do sada je EU KUTAK posetilo oko tridesetak mladih Subotičana koji su kroz ovaj program dobili podršku u pisanju projekata i realizaciji svojih ideja. Kroz ovaj projekat Fondacija je uspela da uspostavi saradnju sa studentskim parlamentima Ekonomskog fakulteta, Građevinskog fakulteta, Visoke tehničke škole strukovnih studija i Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera. Mladi pojedinci su dolazili sa različitim idejama za pisanje projekata (izgradnja skejt parka u Subotici, podrška ugroženoj deci ili mladim majkama u udaljenim mesnim zajednicama), pokazali su interesovanje za treninge i seminare koji se realizuju u regionu i inostranstvu ali i za program Evropskog volonterskog servisa.

Online EU kutak - prakse, seminari, stipendije...

Od novembra 2012. Fondacija “Danilo Kiš” nadograđuje projekat „EU KUTAK“ informativnim odeljkom na svojoj internet stranici. ONLINE EU KUTAK je postavljen na internet stranici Fondacije „Danilo Kiš“ i služi za sve korisnike koji nisu u mogućnosti da se lično informišu, a želeli bi da isprate aktuelne informacije o projektima, putovanjima, programima EU namenjenim mladima kao što je program „Mladi u akciji“, o učešću na treninzima i seminarima koji se realizuju u regionu i inostranstvu, kao i mogućnostima volontiranja u nekim od evropskih zemalja…

EU kutak na sajtu fondacije Danilo Kiš - prakse, seminari, stipendije

Finansijska podrška na rešavanju lokalnih problema

Da li postoji problem u tvojoj okolini koji želiš da rešiš? Predloži projekat kao pojedinac ili sa prijateljima prema Balkanskom fondu za lokalne inicijative (BCIF) koji te može finansijski podržati. Ukoliko je potrebna pomoć pri podnošenju projekta slobodno se obratite timu EU KUTKA u Fondaciji Danilo Kiš. Rok za podnošenje projekata je otvoren tokom cele godine.

Studirajte u Izraelu!

Ako znate engleski ili hebrejski jezik i želite da studirate u Izraelu prijavite se na konkurs za stipendiju koja Vlada Izraela nudi stranim studentima. Rok za prijavu je 06. decembar 2012.

Stažiranja u trajanju od 3 – 6 meseci

Ukoliko studirate žurnalistiku program UNDP i Agencija za borbu protiv korupcije vas poziva da se prijavite na program stažiranja u nevladinim organizacijama. Rok za dostavljanje prijava je 01 decembar 2012.

Studirajte u Nemačkoj

Bavarsko Ministarstvo za nauku, istraživanje i umetnost raspisuje konkurs za studiranje u 2013/2014 godini. Na konkursu mogu da učestvuju diplomci iz Republike Srbije. Rok za podnošenje prijavu je 01. decembar 2012. godine.

Konkurs za najbolju video poruku

Fond za adaptaciju na klimatske promene u jugoistočnoj Evropi raspisuje konkurs za najbolje video poruke na temu “Klima se promenila. A ti?”. Na konkursu mogu učestvovati stanovnici Srbije, bez ograničenja u uzrastu. Rok za podnošenje prijave je 16. novembar 2012. godine.

"Žene u nauci"

Nacionalne stipendije se dodeljuјu naučnicama u Srbiјi u cilju realizaciјe značaјnog naučnog istraživanja u oblasti prirodnih nauka. Rok za podnošenje prijave je 15. novembar 2012. godine.

Učenje jezika u Nemačkoj

konkurišite na stipendiju za pohađanje intenzivnog kursa Nemačkog jezika koja traje dva meseca. Kandidati mogu biti uspešni studenti osnovnih ili master studija svih usmerenja.

Finansijska podrška – Aktivne zajednice

Da li postoji problem u tvojoj okolini koji želiš da rešiš? Predloži projekat kao pojedinac ili sa prijateljima prema Balkanskom fondu za lokalne inicijative (BCIF) koji te može finansijski podržati. Ukoliko je potrebna pomoć pri podnošenju projekta slobodno se obratite timu EU KUTKA u Fondaciji Danilo Kiš.

Edukaciona praksa u Ukrajini

Prijavite se na internacionalnu praksu koju AIESEC i UNESCO organizuju na temu očuvanju i promovisanju svetske baštine. Predstavite našu zemlju u najboljem svetlu i družite se sa posetiocima festivala iz celog sveta.

Pratite prakse, seminari, stipendije... na sajtu fondacije Danilo Kiš

Izvor: Fondacija "Danilo Kiš"
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 3585

Povezana vest

Povezane teme

Fondacija Danilo Kiš

omladinski klub "skladište"

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.