Komentara: 66
Pregleda: 6579

Dulić: Stav SVM-a ne doprinosi političkoj stabilnosti u gradu

13.06.2013. u 17:53h
Izvor: Agencija "Tanjug"
Najava Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) da će, bez usaglašavanja sa ostalim koalicionim partnerima, pronalaziti političke partnere na bilo kojoj strani za promovisanje i realizaciju svojih ideja ne doprinosi stabilnosti koalicije i govori o novom političkom maniru koji za rezultat može da ima jedino podizanje političkih trzavica i narušavanje političke stabilnosti, izjavio je Tanjugu gradonačelnik Modest Dulić.
Dulić: Stav SVM-a ne doprinosi političkoj stabilnosti u gradu

On je u intervjuu Tanjugu izjavio da je on kao predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke, poštujući činjenicu da DS je deo velike koalicije, proveo nebrojene sate, nedelje i mesece, usaglašavajući stavove i poteze sa SVM-om.

– Sada SVM hoće da rešava probleme građana samostalno, a mi smo izgubili dragoceno vreme udovoljavajući zahtevima baš te stranke, što nije politički korektno prema nama kao partnerima u toj koaliciji, kaže Modest Dulić.

Gradonačelnik Subotice smatra da je politička stabilnost preduslov ekonomske stabilnosti, što je, po njegovoj oceni, osnov za dalju „vrlo uspešnu” politiku privlačenja stranih investitora, od koje ne želi da odustane i „pored ovakvih nastojanja SVM-a”.

„Ukoliko SVM i dalje bude radio na razgradnji i produbljivanju političke nestabilnosti, DS će morati potražiti korektne političke partnere koji će biti spremni da daju doprinos stabilnosti, ali i podele breme i odgovornost za odluke koje će učiniti Suboticu boljim mestom za zivot. Ili će, pak, SVM-u biti prepušteno da formira koaliciju, bez DS-a, a sa onima koji su spremni da slede diktat ove stranke i budu samo paravan višestranačja” – rekao je Dulić Tanjugu.

Povodom izjave predsednika Gradskog odbora SVM-a u Subotici Jenea Maglaija, da će ova stranka tražiti odustajanje od najavljene rekonstrukcije „zelene fontane”, Dulić je rekao da u tom stavu „nema nikakvog ekskluziviteta”.

„Već je razmatran i načelno od svih članica koalicije na prošlom sastanku prihvaćen stav da se zbog pogubnih posledica izmena poreskih zakona, koje će grad uskratiti za 450 miliona dinara na godišnjem nivou, pored mera štednje u javnom sektoru pribegne i izmenama dinamike realizacije pojedinih projekata” – rekao je Dulić Tanjugu.

Gradonačelnik Subotice u intervjuu Tanjugu osvrnuo i na zamerke SVM-a, da postoji više problematičnih zaključaka radne grupe zadužene za nastavak izgradnje Narodnog pozorišta u odnosu na predloge koje je SVM uputio njemu, rekavši da je još prošle nedelje dostavio članovima komisije primedbe, posebno oko preciziranja troškova za završetak radova.

On je dodao da mu je drago što je „SVM prihvatio potrebu za usaglašavanjem projekta sa realnošću, finansijskim mogućnostima, ali i realnim potrebama grada”.

„Drago mi je što je SVM prihvatio ograničenje od oko 10 miliona evra za završetak radova, kao i smanjenje, odnosno, usaglašavanje visine pozorišta sa okolnim objektima i tako, nadam se, zauvek odustao od projekta čiji je tvorac SVM i bio, a koji bi grad koštao nedostižnih 24. miliona evra, i čija bi visina bila skoro 30 metara, i koji bi izgledom potpuno narušio izgled zaštićenog jezgra grada” – rekao je Dulić.

On je pozvao SVM da delegira člana nadležne komisije koji će, „ako je to toliko potrebno”, zastupati i političke stavove te stranke ali i „biti i dovoljno stručan i kompetentan da se aktivno uključi u rešavanje ovog ne malog problema grada”.

„Ukoliko SVM zaista želi da se, kao aktivan i dobronameran partner, uključi u proces rešavanja ovog problema i dalje je, kao i svih ovih skoro godinu dana, otvoren poziv da delegiraju člana komisije, a ne da se konstantno izmiču u stranu, zadržavajući lagodnu poziciju stalnog kritizera. U tom slučaju verujem da SVM ne bi predlagao pismeno, ono protiv čega su usmeno a to je rušenje delova postojećeg objekta” – rekao je gradonačelnik Subotice Modest Dulić u intervjuu Tanjugu.

Demokratska stranka, čiji je Dulić predsednik Gradskog odbora u Subotici, i Savez vojvođanskih Mađara predstavljaju najveće stranke u širokoj vladajućoj koaliciji u Subotici.

Izvor: Agencija "Tanjug"
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 66
Pregleda: 6579

Povezane vesti

Povezane teme

DS Subotica

svm

savez vojvođanskih mađara

Modest Dulić

Demokratska stranka

koalicija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.