Komentara: 35
Pregleda: 6199

SVM protiv plana radne grupe za Narodno pozorište

12.06.2013. u 16:42h
Izvor: SuMedija
Jene Maglai, predsednik subotičkog odbora Saveza vojvođanskih Mađara, izjavio je na današnjoj pres konferenciji, da se ne slaže sa zaključcima Radne grupe koja je trebala dati dalje smernice za izgradnju i rekonstrukciju Narodnog pozorišta.
SVM protiv plana radne grupe za Narodno pozorište

- Iz materijala koji smo dobili, ne može se zaključiti da li će se raditi kvalitetnom opremom i sa kvalitetnim materijalom. Na tome se ne sme štedeti, jer je reč o objektu koji je simbol grada. Ozbiljnu zamerku imamo i na to što bi trećina prostora trebala biti izdata ili prodata u komercijalne svrhe, zbog čega Narodno pozorište ne može da služi svrsi zbog koje se gradi. Isto tako, ako se bude gradilo prema ovim zaključcima, štrčaće u odnosu na okolinu, jer je, umesto da ulični deo bude 14,2 metra, a onaj iznad scene 18 metara, prema ovim zaključcima sve za čak četiri metra više.

Na kraju dolazi i možda najvažniji deo, jer je radna grupa radove procenila na 16 miliona evra, a svi znamo da je gradonačelnik baratao cifrom od 10 miliona evra za završetak. Gabariti i sadržaji se moraju uklopiti u 10 miliona evra, jer se više novca ne može obezbediti u ovom trenutku – izjavio je Jene Maglai.

SVM protiv plana radne grupe za Narodno pozorište

On je dodao je njegova stranka i protiv ranije najave gradonačelnika Modesta Dulića da se u rekonstrukciju zelene fontane, koja se nalazi u neposrednoj blizini Narodnog pozorišta, uloži milion evra u toku ove i naredne godine.

- Slažem se da treba izgraditi novu fontanu, jer je ova potpuno devastirana, ali to treba ostaviti za neka bolja vremena. U ovom trenutku, projekti iz oblasti socijalnih i infrastrutkurnih pitanja su daleko važniji. Treba sačekati da se završi Narodno pozorište, pa onda raditi fontanu, kako bi se uklopila u okruženje – zaključio je Maglai.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 35
Pregleda: 6199

Povezana vest

Povezane teme

zelena fontana subotica

Narodno pozorište

svm

savez vojvođanskih mađara

jene maglai

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.