Komentara: 4
Pregleda: 3654

Duhovna tribina u Đurđinu - "Život hrišćana u savremenom dobu"

26.11.2018. u 16:23h
Izvor: Subotica.com
U utorak, 27. novembra, u 18 časova, u parohijskom domu, u porti hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Đurđinu, biće održano predavanje “Život hrišćana u savremenom dobu” autora protojereja Vladimira Zamahajeva, paroha hrama Svetog Velikomučenika Dimitrija iz Novog Beograda. Uoči Božićnog posta ovo duhovno veče organizuje Srpska pravoslavna crkvena opština Đurđin u saradnji sa crkvenom opštinom Bajmok.
Duhovna tribina u Đurđinu - "Život hrišćana u savremenom dobu"

Protojerej Vladimir Zamahajev je imao veoma zanimljiv životni put. Prvobitno je završio Fakultet organizacionih nauka i kao stručnjak za kibernetiku radio u fabrici automobila “Zastava” gde je učestvovao u konstruisanju popularnog automobila “Jugo”.

U jednom trenutku je otišao na Svetu Goru i odlučio da se potpuno posveti duhovnom životu. Pravoslavni bogoslovski fakultet Univerziteta u Beogradu završio je 1992. godine. Jedno vreme je radio kao profesor informatike i računarstva u Dvanaestoj beogradskoj gimnaziji i Ekonomskoj školi u Zemunu, a u slobodno vreme bio je đakon pri manastiru Vavedenja Presvete Bogorodice, na Senjaku. Rukopoložen je za sveštenika1995. godine.

Službovao je u hramu Svetog Georgija na Bežaniji, gde je postavio i prvi internet sajt u SPC i počeo da izdaje bilten "Blagodarnik" koji je mejlom slao svojim parohijanima. Kasnije je prešao u hram Svetih apostola Petra i Pavla u Topčideru i konačno u crkvu Svetog Dimitrija na Novom Beogradu.

2002. godine pokrenuo je “Smotru duhovnog besedništva” za učenike srednjih škola, u okviru koje mladi beogradski srednjoškolci ali i gosti iz cele Srbije, imaju priliku da, svake godine u drugoj gradskoj crkvi, govore javno na duhovne teme i neguju retoriku i lepotu maternjeg jezika.

Duhovna tribina u Đurđinu - "Život hrišćana u savremenom dobu"

Otac Vladimir se ozbiljno bavi izučavanjem odnosa sa javnošću, član je Društva Srbije za odnose s javnošću, koje ga je proglasilo za najuspešnijeg u unapređenju prakse odnosa sa javnošću za 2005/06. godinu.

Održao je mnoga predavanja na teme odnosa Crkve i savremenog života, međuljudskih odnosa i komunikacije, društvenih mreža i internet medija.

Ulaz na predavanje u Đurđinu je slobodan i svi ljudi dobre volje su dobrodošli.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 4 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 3654
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.