Komentara: 1
Pregleda: 2325

DSHV pruža podršku zahtevima poljoprivrednika

22.12.2015. u 17:02h
Saopštenje Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini prenosimo u nastavku.
DSHV pruža podršku zahtevima poljoprivrednika

Demokratski savez Hrvata u Vojvodini nastavlja pružati podršku poljoprivrednicima sa željom da ustraju u svojim zahtjevima. Tim prije smo odlučniji u podršci jer je Ministarstvo poljoprivrede nastavilo ignorirati razgovore s predstavnicima udruženja poljoprivrednika.

Zastupnici Narodne skupštine Republike Srbije počeli su jučer novu sjednicu na kojoj će na dnevnom redu biti i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu. Čudi što se sjednica sa 73 točke dnevnog reda saziva po hitnom postupku s namjerom da se završi do Nove godine. Naime, jasno je da zakonodavac pod svaku cijenu želi usvojiti nacrt zakona bez primjerene rasprave i podrobnije analize amandmana, bez obzira na to što su mnogi u posljednje vrijeme isticali pogubne posljedice njegova usvajanja.

Kako je predviđeno novim zakonom, više desetina tisuća poljoprivrednika s područja Vojvodine u ekonomskom smislu će osiromašiti. Isto tako, postoji i realna opasnost da će cijele generacije na selima biti i egzistencijalno ugrožene predloženom odlukom da se zemljište izdaje na 30 godina tajkunima i stranim investitorima. I više je nego problematično to što je predmet izdavanja i zemlja koja je u procesu restitucije.

Stoga apeliramo da se razmotre i usvoje svi amandmani na Zakon o izmjenama i dopunama zakona o poljoprivrednom zemljištu koje je predložila Skupština Autonomne pokrajine Vojvodine te da se tako očituje interes za naše poljoprivredne proizvođače. Država ne može opstati bez jakih poljoprivrednih proizvođača!

Dopredsjednik DSHV-a, Ivan Ušumović

// kraj saopštenja

Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2325
Povezane teme

dshv

demokratski savez hrvata u vojvodini

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.