Komentara: 20
Pregleda: 4643

DS: Višestruko uvećani računi stanara zgrade u Ulici Lovre Bračuljevića 45

19.12.2018. u 17:35h
Izvor: Subotica.com
Saopštenje Gradskog odbora Demokratske stranke Subotica povodom uvećanih računa za vodu stanara zgrade u Lovre Bračuljevića 45 prenosimo u celosti.
DS: Višestruko uvećani računi stanara zgrade u Ulici Lovre Bračuljevića 45

Verovanje da nevolja nikada ne ide sama, na žalost, potvrdilo se i u slučaju stanara stambene zgrade u ulici Lovre Bračuljevića broj 45, u naselju Prozivka.  O problemima sa grejanjem javnost je upoznata u više navrata od početka grejne sezone i po tom pitanju se nije otišlo puno dalje od konstatacije da kvar treba otkloniti.

Na svu ovu nevolju, stigla je još jedna - stanarima su uručeni računi za utrošenu vodu, odvođenje i prečišćavanje vode, koji su enormno uvećani u odnosu na prethodne mesece. Prosečna potrošnja, mesecima unazad je iznosila oko 350 m3, da bi u novembru porasla na enormnih 1100 m3. Prema saznanju stanara, stručna služba JKP „Vodovod i kanalizacija“ je utvrdila da se ne radi o grešci u očitavanju već da postoji kvar na internim instalacijama zgrade, čije otklanjanje je u nadležnosti stambene zajednice. Prema očitanoj potrošnji, stanarima su stigli i računi koji iznose, u proseku, oko 5 hiljada dinara po stanu, što je ogroman, a za neke stanare i nerešiv, udarac na kućni budžet.

Gradski odbor Demokratske stranke u Subotici apeluje na JKP „Vodovod i kanalizacija“, da umanji račune dostavljene stanarima na taj način što će otpisati naknadu za odvođenje i prečišćavanje vode, jer ta usluga evidentno nije pružena pošto je voda usled kvara iscurela i upijena je u okolno tlo. Takođe se apeluje na JKP „Vodovod i kanalizacija“ da izađe u susret stanarima i na taj način što će omogućiti plaćanje ovih uvećanih računa na nekoliko rata.

Sigurni smo da JKP „Vodovod i kanalizacija“ ovim gestom solidarnosti neće ugroziti svoju finansijsku stabilnost, posebno imajući u vidu da im je Gradsko veće Grada Subotice nedavno odobrilo povećanje cena isporučene vode, odvođenja i prečišćavanja.

// kraj saopštenja

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 4 meseca
Komentara: 20
Pregleda: 4643

Povezane vesti

Povezane teme

demokratska stranka Subotica

Demokratska stranka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.