Komentara: 27
Pregleda: 4670

DS: Pozorišni amateri i diletanti

01.10.2014. u 15:01h
Izvor: GrO Demokratska stranka (DS)
Saopštenje informativne službe Gradskog odbora Demokratske stranke prenosimo u celosti.
DS: Pozorišni amateri i diletanti

Kabinet Jenea Maglaia, glavnog zagovornika rušenja pozorišta, obavestio je subotičku javnost da je na njegovu inicijativu 26. septembra održana prezentacija projektnog rešenja adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje zgrade Narodnog pozorišta.

Nije jasno, međutim, šta je tu vest, s obzirom da je ovakvih prezentacija otkako su Maglai i njegovi srušili pozorište održano  i previše. Rezultat svi vidimo na glavnom gradskom trgu.

Prava vest, međutim, koju je Jene Maglai bio dužan da  podeli sa sa subotičkom javnošću je da radovi na izgradnji pozorišta stoje zbog očitog amaterizma i  nesposobnosti gradske vlasti SVM-a, SNS-a i SPS-a.

Naime, Fond za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine je još pre više od godinu dana, 18.09.2013.,  odobrio 85 miliona za nastavak izgradnje.

Vlada Vojvodine je u uslovima kad joj republička vlast duguje 30 milijardi, ipak,  obezbedila znatna sredstva za nastavak izgradnje zgrade pozorišta.

Međutim, zbog nestručno vođene javne nabavke, nedozvoljenih  izmena stavki u toku tenderu, javna nabavka je poništena, 85 miliona je ostalo neutrošeno, a cele 2014. na pozorištu nije ništa rađeno.

Zato i dan danas stoji ogoljeni betonski skelet u srcu grada, da nas svaki dan podseća koliki amaterizam i nesposobnost vlada u zgradi preko puta pozorišta - u Gradskoj kući.

Izvor: GrO Demokratska stranka (DS)
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 27
Pregleda: 4670

Povezane vesti

Povezane teme

gradonačelnik Subotice

DS Subotica

Narodno pozorište

rekonstrukcija pozorišta

jene maglai

Demokratska stranka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.