Komentara: 11
Pregleda: 6371

Radni sastanak na temu adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje zgrade Narodnog pozorišta

29.09.2014. u 15:15h
Izvor: Kabinet gradonačelnika
Na inicijativu gradonačelnika Subotice Jenea Maglaija, u Gradskoj kući je u petak, 26. septembra 2014. godine održana prezentacija projektnog rešenja adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje zgrade Narodnog pozorišta koje se radi na osnovu izmene projektnog zadatka usvojenog na 15. sednici Skupštine grada, 17. oktobra 2013. godine, u skladu sa Zaključcima Komisije za izmenu projekta adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje zgrade Narodnog pozorišta u Subotici.
Radni sastanak na temu adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje zgrade Narodnog pozorišta

Radnom sastanku na temu adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje zgrade Narodnog pozorišta prisustvovali su: Aleksandra Fulgosi, pomoćnik ministra kulture za zaštitu kulturnog nasleđa, Vesna Maricki Ostojić, samostalna savetnica u Ministarstvu kulture i informisanja, Milorad Đurić, zamenik pokrajinskog sekretara za kulturu i javno informisanje, Nebojša Malenković, v. d. direktora Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine sa saradnicima, Ilija Maravić, predsednik Skupštine grada Subotice, šefovi odborničkih grupa u Skupštini grada, članovi Komisije za izmenu projekta adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje zgrade Narodnog pozorišta, direktori drama na srpskom i mađarskom jeziku Narodnog pozorišta i predstavnik firme „Support”, zadužene za nadzor nad projektom.

Uz kratko osvrtanje na istorijat projekta i okolnosti koje su ga pratile i isticanje da je jedan od najbrižljivijih zadataka bio kako u jednu ovakvu građevinu utkati sve domete savremenih tehnologija, projektanti sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, kome je poverena izmena glavnog projekta, predstavili su izmene i dopune glavnog projekta, projekat scenske tehnike i koncepte enterijera i pristupa enterijeru u pozorištu.

Radni sastanak na temu adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje zgrade Narodnog pozorišta

Predložena je i dinamika završetka projekata i konačna predaja revidirane projektne dokumentacije. Vršiocima tehničke kontrole na završni pregled i konačnu saglasnost uskoro će se predati Izmene glavnog arhitektonsko građevinskog projekta sa projektima instalacija i scenske tehnike i Glavni projekat spoljašnjeg uređenja, sa otklonjenim do sada datim primedbama tehničke kontrole, dopunjenim, ispravljenim i međusobno sinhronizovanim delovima i fazama projekata.

Narednih dana će se, kako je planirano, predati i finalna rekapitulacija predmera i predračuna projektom predviđenih radova, kao i arhitektonski crteži potrebni za izradu tenderske dokumentacije.

Radni sastanak na temu adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje zgrade Narodnog pozorišta

Finalna predaja dokumentacije – Izmene glavnog arhitektonsko građevinskog projekta sa projektima instalacije i scenske tehnike i Glavni projekat spoljnog uređenja predviđena je za sredinu oktobra, a do 1. novembra 2014. godine trebalo bi da bude predata i kompletna dokumentacija koja se odnosi na Idejni i glavni projekat enterijera i Izvođački projekat fasada.

Nakon kompletiranja dokumentacije i ishodovanja izmene građevinske dozvole prema ovoj dokumentaciji, stvoriće se uslovi da se krene u novu fazu realizacije adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje zgrade Narodnog pozorišta u celini.

Izvor: Kabinet gradonačelnika
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 6371

Povezane vesti

Povezane teme

Narodno pozorište

jene maglai

izgradnja narodnog pozorišta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.